Αρχική Φορείς Η Κοινή Γεωργική Πολιτική και το μέλλον του αγροτικού κόσμου

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική και το μέλλον του αγροτικού κόσμου

Οι Νέοι Αγρότες θα συζητήσουν το Σάββατο, 5 Φεβ 2011, στις 12.00, στην αίθουσα CORONA (μέσα στην Zootechnia, Θεσσαλονίκη) για την Κοινή Γεωργική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το 2013.
Με την κεντρική εισήγηση του Ευρωβουλευτή κ. Σπύρου Δανέλλη και άλλων που θα παρέμβουν, θα επιχειρηθεί να προσεγγισθούν οι αναπτυχθείσες σκέψεις και θέσεις στην Ευρωβουλή.
Έχει ζητηθεί να γίνουν εισηγήσεις για την Ελληνική προσέγγιση, ενώ θα προσπαθήσουν οι Νέοι Αγρότες να εντοπίσουν «την Γεωργία που ενώνει» όλους τους αγρότες, αλλά και τους αγρότες με τους αστούς.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, σε συνδιοργάνωση με την HELEXPO και την Ένωση Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης, με την τεχνική στήριξη του ΑΓΡΟΡΑΜΑ δημιουργεί αυτήν την περιστασιακή πλατφόρμα, το Σάββατο, 5-2-2011, στις 12.00, στην Zootechnia, χώρο συνάντησης, ενημέρωσης, συζήτησης, προβληματισμού και δράσης για το μέλλον του αγροτικού κόσμου με ορίζοντα καταρχήν το 2020 και προοπτική το 2050. Διότι οι Νέοι Αγρότες θέλουν και μπορούν να έχουν επαγγελματική αγροτική προοπτική για 40 τουλάχιστον ακόμα χρόνια.
Η μεγάλη, σχεδόν μοναδική, σύμπτωση του χώρου εργασίας με τον χώρο ζωής της αγροτικής οικογένειας κάνει τις επαγγελματικές επιλογές των αγροτών να γίνονται πολύ προσεκτικά, με τις υπάρχουσες γνώσεις, διότι κάθε απόφαση επιδρά στην ζωή τόσο των ιδίων, όσο και των μελών των οικογενειών τους, άμεσα και μακροχρόνια.
Στις 25 Οκτ 2010 η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες, με μια αντιπροσωπεία 35 Νέων Αγροτών από όλες τις Ενώσεις Νέων Αγροτών και άλλους Νέους Αγρότες, για Επίσκεψη Μελέτης της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής μετά το 2013, με πρόσκληση του Ευρωβουλευτή κ. Σπύρου Δανέλλη.
Ακολούθως έγινε η ανακοίνωση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (18-11-2010), η ενημέρωση των Υπουργών Γεωργίας των Κρατών Μελών (29-11-2010) και η δημόσια Διαβούλευση της ΕΕ για την ΚΓΠ μετά το 2013 (μέχρι 25-1-2011). Πρόσφατα παρακολουθούμε από τα ΜΜΕ ότι έγινε συζήτηση στην ΕΕ, σε επίπεδο υπουργών, για την Αγροτική Ανάπτυξη με ορίζοντα το 2020.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών είναι θεσμική Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση η οποία συντονίζει την συνδικαλιστική δράση Νέων Αγροτών που είναι εξ επιλογής επαγγελματίες ΑΓΡΟΤΕΣ και μόνο εθελοντές συνδικαλιστές, και συναντώνται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κάθε έτος, όπως:
30-11-2010    Θεσσαλονίκη, για επεξεργασία θέσεων σε σημερινά προβλήματα
5-2-2011    Zootechnia, για προβληματισμούς σε γενικά θέματα, Μελλοντική ΚΓΠ
13-5-2011    Αθήνα, Τεχνόπολις, Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός
9-9-2011    Ετήσιο, 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, Γενική Συνέλευση
και επί μέρους ειδικές συγκεντρώσεις για ειδικά θέματα, όλο τον χρόνο.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.