Αρχική Culture Αφιέρωμα στην σύγχρονη Αυστριακή Φωτογραφία

Αφιέρωμα στην σύγχρονη Αυστριακή Φωτογραφία

Η γκαλερί Μ55Ο χώρος τέχνης Μ55 παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην σύγχρονη Αυστριακή Φωτογραφία με τίτλο «Το Fluss στην Αθήνα»

Στα πλαίσια συνεργασίας και ανταλλαγής καλλιτεχνών μεταξύ της Μ55 και κέντρων τέχνης της Ευρώπης, για πρώτη φορά προσκαλείται στην Ελλάδα το καλλιτεχνικό κέντρο Fluss, (Austria)  που αντιπροσωπεύει μια σύγχρονη τάση της Αυστριακής φωτογραφίας.

Το Fluss για 20 και πλέον χρόνια ερευνά, εξετάζει και παρουσιάζει τις πολύπλευρες έννοιες και τις σχέσεις της φωτογραφίας ως καλλιτεχνικό μέσον έκφρασης. Μέσα από εκθέσεις, διαλέξεις, εργαστήρια, και το καλοκαιρινό φεστιβάλ  Weinviertel Photography Festival στο παλάτι  Wolkersdorf στο Weinviertel, τις πολυάριθμες συνεργασίες με ευρωπαϊκούς οργανισμούς και τις παρουσιάσεις σε διεθνή φεστιβάλ φωτογραφίας, το Fluss, έχει δημιουργήσει ένα όνομα που εκτείνεται πέρα από τα όρια της χώρας του. Το 2011, μεταξύ άλλων διεθνών δραστηριοτήτων συμπεριλαμβάνεται και μια έκθεση ανταλλαγής Ελλήνων και Αυστριακών καλλιτεχνών.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 20.00 στο χώρο της Μ55 θα πραγματοποιηθεί  διάλεξη του καλλιτεχνικού διευθυντή του Fluss κου Martin Breindl όπου θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό το καλλιτεχνικό κέντρο Fluss και παράλληλα θα εγκαινιαστεί έκθεση  με έργα πέντε Αυστριακών φωτογράφων και 5 video artists από το Fluss και συγκεκριμένα των

Helmut und Johanna Kandl: Archivblatter, Gerda Lampalzer: The Odessa -Syndrome, Wolfgang Mullner: Tokyo Joinings, Karin Mack: European Identity in a Global World?και Anna Zeilinger: Hidden Houses, και τα video των: Sabine Maier [Machfeld]: Kupele Central, Michael Mastrototaro [Machfeld]: Banska, Magdalena Frey: All’s best, Gerald Zahn: Good Boy, και Robert F. Hammerstiel: Alles in bester Ordnung?

Το Σάββατο 12 και τη Κυριακή  13 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί portfolio review για έλληνες με τον Martin Breindl. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η γνωριμία Ελλήνων φωτογράφων και με Αυστριακό επιμελητή. Ταυτόχρονα προωθείται η ελληνική φωτογραφία σε φεστιβάλ και εκθεσιακούς χώρους της Αυστρίας.

Η γκαλερί Μ55 είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία ασχολείται με την τέχνη της φωτογραφίας. Εκτός των συνηθισμένων δράσεων μιας γκαλερί, η Μ55 δραστηριοποιείται συστηματικά σε ενημέρωση του ελληνικού κοινού και των Ελλήνων φωτογράφων σχετικά με τα σύγχρονα καλλιτεχνικά ρεύματα που επικρατούν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Στη συνέχεια η Μ55 αναπτύσσει και μετεξελίσει αυτές τις δράσεις σε προγράμματα δικτύωσης και πολιτιστικών ανταλλαγών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.