Αρχική Airlines News «Μια Μέρα στο Μουσείο» με την Olympic Air: Κύπριοι μαθητές στο Mουσείο...

«Μια Μέρα στο Μουσείο» με την Olympic Air: Κύπριοι μαθητές στο Mουσείο της Ακρόπολης

O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφιας με τους μαθητές και καθηγητές από το Γυμνάσιο Λιβαδιών και Κιτίου, τον κυβερνήτη της πτήσης ΟΑ 430 κ. Μελέτη και την προϊσταμένη καμπίνας κ. Σχινά.Η Olympic  Air  συνεχίζει και εφέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ», μεταφέροντας δωρεάν, μαθητές από την Κύπρο, οι οποίοι θα επισκέπτονται το Μουσείο της Ακρόπολης.
Μαζί με τους μαθητές ταξίδεψε σήμερα  για την Αθήνα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα για συνομιλίες  με την ελληνική κυβέρνηση.
Πρόκειται για τη δεύτερη και τελική φάση του προγράμματος που υλοποιείται εδώ και ένα χρόνο με πρωτοβουλία της Olympic Air και της Marfin Popular Bank, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
Μία τάξη από κάθε σχολείο  μέσης  εκπαίδευσης, συνολικά πάνω από 5.500 Κύπριοι μαθητές, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ημερήσιες εκδρομές στην Αθήνα και να ξεναγηθούν  στο Μουσείο της Ακρόπολης.  Σκοπός του προγράμματος είναι να φέρει σε άμεση επαφή τούς μαθητές με την Ιστορία του Ελληνισμού και ιδιαίτερα με την τέχνη της Κλασικής Περιόδου.
Η πρώτη ομάδα μαθητών που έφθασε από την Κύπρο ήταν οι μαθητές από το εγκλωβισμένο Ριζοκάρπασο, στα Κατεχόμενα, και έως τώρα έχουν επισκεφθεί την Αθήνα 2.637 μαθητές και 248 συνοδοί – καθηγητές  από 118 σχολεία.
Τα παιδιά μεταφέρονται με πούλμαν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο Μουσείο της Ακρόπολης για την ξενάγηση και μετά απολαμβάνουν γεύμα, σε εστιατόριο  Goody’s,  πριν αναχωρήσουν για να επιστρέψουν στην Κύπρο με την απογευματινή πτήση της Olympic Air.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.