Αρχική Tourism Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου με τον Περιφερειάρχη Αττικής...

Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό

O Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη ΣγουρόΘέματα τουριστικής ανάπτυξης της Αττικής, αλλά  και ευρύτερης συνεργασίας  μεταξύ Περιφέρειας και ΥΠΠΟΤ συζήτησαν την Πέμπτη, 13 Iανουαρίου 2010 ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.
Στο επίκεντρο βρέθηκε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα Athens Every Week του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που στόχο έχει να αναδείξει όχι μόνο την Αθήνα αλλά ολόκληρη την Αττική ως προορισμό, θέματα που έχουν σχέση με την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου, αλλά και τη  Μαραθώνια διαδρομή.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος δήλωσε: «Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό. Πρώτη προτεραιότητα μας είναι η αύξηση του τουρισμού στην Αττική κάτι που αφορά στην ανάπτυξη όλης της περιοχής. Συζητήσαμε για τα κοινά προγράμματα  και τις δράσεις που μπορούμε να κάνουμε και  βάλαμε άμεσους στόχους για την αύξηση του τουρισμού φέτος. Με τα προγράμματα που έχουμε στη διάθεσή μας και με τις δυνατότητες που μας δίνει ο Καλλικράτης, μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά. Σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες συναντήσεις με  ξενοδόχους της Αθήνας και δημάρχους της Αττικής έτσι ώστε η δουλειά που θα κάνουμε από δω και πέρα να είναι συντονισμένη σε όλα τα επίπεδα. Προχωράμε το Athens Every Week: είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο θέλουμε να προωθήσουμε την Αθήνα κάθε εβδομάδα του χρόνου, καθώς και να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο της Αθήνας και να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον νέων αγορών που μας ενδιαφέρουν. Αν αυτό το πρόγραμμα πάρει σάρκα και οστά θα είναι μια ευκαιρία η Αθήνα να αναπτυχθεί τουριστικά. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό προκειμένου να αναπτυχθεί ολόκληρη η περιφέρεια Αττικής».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο για την πρόσκληση που μου έκανε σήμερα προκειμένου να συνεργαστούμε για θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Αττικής. Με ενημέρωσε ο Υπουργός για το Athens Every Week. Εγώ θα πω …Every Day για την Περιφέρεια Αττικής. Η Αττική θέλει δουλειά κάθε μέρα. Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα την προσπάθεια που κάνει το ΥΠΠΟΤ. Θα συμμετάσχουμε εξ’ ολοκλήρου όχι μόνο ως Περιφέρεια Αττικής, αλλά και σε συνεργασία με όλους τους δημάρχους και δήμους της Αττικής ώστε να έχουμε και οργανόγραμμα και χρονοδιάγραμμα. Αλλά το ουσιαστικότερο είναι να έχουμε από φέτος αποτέλεσμα. Σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο που περνάει η πατρίδα μας, πρέπει όλοι να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.