Αρχική Tourism Στην Αθήνα μεταφέρεται η έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων και Δρόμων...

Στην Αθήνα μεταφέρεται η έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων.

Στην Αθήνα μεταφέρεται η έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων.Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον πρόεδρο της AIMS, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων δρόμων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων, κ. Φρανσίσκο Μποράο. Σύμφωνα με το Μνημόνιο η έδρα της AIMS μεταφέρεται στην Αθήνα, συνδέοντας με αυτόν τον τρόπο το κίνημα Μαραθωνίων Δρόμων με την ελληνική πρωτεύουσα. Η Αθήνα γίνεται η παγκόσμια πρωτεύουσα των Μαραθωνίων Δρόμων.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, εκτός των άλλων, η  AIMS αναλαμβάνει την ευθύνη να διαφημίσει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό σε όλους τους αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της σε ολόκληρο τον κόσμο. Δημιουργείται έτσι μια μεγάλη πλατφόρμα προβολής της χώρας μέσα από το Μαραθώνιο εδραιώνοντας τη σύνδεση του με την Αθήνα και την Ελλάδα.

Η ελληνική πολιτεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να παραχωρήσει το χώρο για την εγκατάσταση της έδρας, αξιοποιώντας έτσι ένα μικρό τμήμα της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Επίσης αναλαμβάνει τη στελέχωση των γραφείων με δύο υπαλλήλους για γραμματειακή υποστήριξη.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας έχει 5ετή διάρκεια. Τη ίδια διάρκεια θα έχει και η σύμβαση για την παραχώρηση γραφείων, ενώ η σύμβαση χορηγίας θα έχει 3ετή διάρκεια.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος μετά την υπογραφή του μνημονίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από ένα χρόνο κάναμε μια επένδυση στο αυτονόητο. Στον Κλασσικό Μαραθώνιο. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θέλει να επενδύσει και να αξιοποιήσει ό,τι πιο καλό, ό,τι πιο σημαντικό έχει να προσφέρει η Ελλάδα. Όταν λοιπόν είδαμε το εξαιρετικό έργο του ΣΕΓΑΣ, το στηρίξαμε με κάθε μέσο που είχαμε στη διάθεσή μας. Πέρυσι τον Οκτώβριο η Αθήνα γέμισε με αισιοδοξία , με κόσμο, με δρομείς από όλον τον κόσμο για να τιμήσουν τα 2500 χρόνια του Μαραθωνίου. Σήμερα είναι η επόμενη μεγάλη μέρα. Διότι σήμερα η παγκόσμια έδρα του Μαραθώνιο Δρόμου βρίσκει σπίτι στην Αθήνα.  Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την εξέλιξη. Ο φορέας που εκπροσωπεί κάθε Μαραθώνιο, κάθε Μαραθωνοδρόμο σ’ όλο τον κόσμο εγκαθιστά την έδρα του στη γενέτειρα του αγώνα αλλά και κάθε αξίας που εκπροσωπεί: της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της προσωπικής αλλά και της συλλογικής προσπάθειας. Καλωσορίζουμε την AIMS και ευχόμαστε αυτή να είναι η αρχή μιας μεγάλης φιλίας».

Παρόντες στην υπογραφή του μνημονίου ήταν επίσης από τον ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος του κ. Βασίλης Σεβαστής, ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας κ. Κώστας Παναγόπουλος και ο γ.γ. κ. Παναγιώτης Δημάκος. Από την πλευρά της AIMS, ο γ.γ. κ. Χιού Τζόουνς (Hugh Jones)
και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κάρλο Καπάλμπο (Carlo Capalbo).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.