Αρχική Airlines News Προσωρινή Ανακοίνωση της Διοίκησης της easyJet για το τρίμηνο Οκτώβριος – ...

Προσωρινή Ανακοίνωση της Διοίκησης της easyJet για το τρίμηνο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2010

easyjetΑύξηση κατά 7,5% στα συνολικά έσοδα της εταιρίας που ανήλθαν στα 654 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας

Οι θέσεις επιβατών αυξήθηκαν κατά 7,7% φτάνοντας τα 13,8 εκατομμύρια και το συνολικό έσοδο ανά θέση έφθασε στις 47,48 λίρες Αγγλίας. Σε σταθερό νόμισμα το συνολικό έσοδο ανά θέση αυξήθηκε κατά 0,3%, γιατί η αύξηση στα υποκείμενα αποφέρει περισσότερα από την αντιστάθμιση κάποιων αδυναμιών στα παρεπόμενα έσοδα διαμέσου.

Οι επιβάτες που μεταφέρθηκαν αυξήθηκαν κατά 8,8% στα 11,9 εκατομμύρια, με το 59% εξ αυτών να προέρχονται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πληρότητα αυξήθηκε κατά 0,9% και ανήλθε στο 86,7%.

Το κόστος ανά θέση επιβάτη μειώθηκε κατά 2,9%, εξαιρουμένου του πρόσθετου κόστους λόγω απεργών και καιρικών συνθηκών, καθώς και τα πρόσθετα κόστη που προέκυψαν από την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας καθώς και των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Στο τρίμηνο η διακοπή της λειτουργίας εξαιτίας της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας καθώς και των ακραίων καιρικών συνθηκών κόστισε 6 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας και 18 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας αντίστοιχα και επιπρόσθετά οδήγησε σε συμμετοχή απώλειας της τάξης των 7 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας. Η easyJet κάνει ενέργειες για να ανακτήσει μεγάλο ποσοστό από αυτό το ποσό μέσο επιπρόσθετων μειώσεων του κόστους και ευκαιριών για έσοδα.

Η easyJet προχώρησε σε απόκτηση νέων αεροσκαφών από την Airbus, με την οριστικοποίηση της παραγγελίας 15 αεροσκαφών Α320, τη μετατροπή 20 συμφωνημένων παραλαβών αεροσκαφών Α319 σε αεροσκάφη 320 καθώς και τη διασφάλιση option παραγγελιών για περισσότερα από 33 αεροσκάφη Α320, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό που διατηρεί option σε 42.

Η θέση της easyJet συνέχισε να ενδυναμώνεται με αύξηση μεριδίου αγοράς στην Ευρώπη και ειδικότερα στα αεροδρόμια Gatwick του Λονδίνου, στο Orly του Παρισιού στο Charles de Gaulle (CDG) Παρισιού καθώς και αυτό της Γενεύης

Ισχυρός ισολογισμός με ταμειακές ροές και αποθεματικά αγορών της τάξης των 1,281 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας (εξαιρουμένων των περιοριστικών ταμειακών ροών) καθώς και μη αποσυρόμενες οικονομικές διευκολύνσεις σε ευνοϊκά επιτόκια της τάξης των 641 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας σύμφωνα με τα στοιχεία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Carolyn McCall, Διευθύνουσα Σύμβουλος της easyJet δήλωσε:

«Η easyJet κατάφερε να καταγράψει ισχυρές οικονομικές επιδόσεις και να αυξήσει τα συνολικά της έσοδα κατά 7,7% που ανήλθαν στα 654 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (σύμφωνα με τα στοιχεία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που χειροτέρευσε από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Η easyJet πάντα θα εξυπηρετεί τους επιβάτες όταν παρουσιάζονται εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν το ταξίδι τους, αλλά κάνουμε έκκληση στις κυβερνήσεις να παρέχουν λογική νομοθεσία για τις ρυθμίσεις λειτουργίας των αεροδρομίων καθώς και του εναέριου ελέγχου. Η διακοπή της λειτουργίας εξαιτίας ακραίων καιρικών συνθηκών χιονόπτωσης των δύο τελευταίων χρόνων, τονίζει τη ανάγκη που υπάρχει για τα αεροδρόμια να επενδύσουν στην κατάλληλη υποδομή ώστε οι επιβάτες να συνεχίσουν να ταξιδεύουν.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.