Αρχική Airport Ακόμη τη μελετούν την επέκταση του αεροδρομίου Χίου..!

Ακόμη τη μελετούν την επέκταση του αεροδρομίου Χίου..!

chios_airportΣε πρώιμο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τις συμβάσεις παραχώρησης των αεροδρομίων της χώρας. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Eρώτηση (ΑΠ 7748/13.12.2010) του Κωστή Μουσουρούλη και των βουλευτών της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη και Μιχάλη Χαλκίδη.
Συγκεκριμένα, μετά την ψήφισή σχετικού σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή στις 10.01.2010, το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην επιλογή συμβούλου για την εκπόνηση μελέτης του μοντέλου παραχώρησης που τελικά θα επιλεγεί. Σε άρθρο του ο Κωστής Μουσουρούλης (15.12.2010) είχε επισημάνει ότι το χρονοδιάγραμμα έναρξης των έργων μπορεί να υπερβεί την πενταετία, λόγω των πολλαπλών σταδίων «ωρίμανσης»  των απαιτούμενων διαδικασιών.
Σε ό, τι αφορά στο αεροδρόμιο Χίου η απάντηση αναφέρει ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) «ήδη μελετά επέκταση, αναδιαρρύθμιση και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων» προκείμενου να προβεί εντός του 2011 σε δημοπράτηση του έργου. Επιπλέον, εκτιμά ότι το κόστος των απαλλοτριώσεων βάσει του υφιστάμενου Master Plan μπορεί να ανέλθει σε 165 εκ. Ευρώ, ποσό που κρίνει πολύ υψηλό, ενώ αναμένει μείωσή του στο Εφετείο.
Τη θετική(;) αυτή εξέλιξη, αλλά και τα αντικρουόμενα συμπεράσματα που προκύπτουν από την απάντηση ως προς το είδος, το κόστος και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων, επισήμανε ο Κωστής Μουσουρούλης σε επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία ζητά την αποστολή κλιμακίου της ΥΠΑ στη Χίο, προκειμένου να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις.

Πηγή http://www.chiosopinion.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.