Αρχική Tourism Ένταση των προσπαθειών ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης...

Ένταση των προσπαθειών ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης από τους διευθυντές γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού

G_NikitiadesΈνταση των προσπαθειών, για την μεγιστοποίηση των ωφελειών στον τουρισμό και την εθνική οικονομία γενικότερα, ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης από τους διευθυντές γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, στα γραφεία του Οργανισμού.
Ο κ. Γ.Νικητιάδης, αναφερόμενος στη νέα στρατηγική για τον Τουρισμό, η οποία οριοθετήθηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο και για πρώτη φορά  χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένη στόχευση σε κάθε αγορά, ζήτησε από τους διευθυντές του ΕΟΤ να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις , ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζονται σε κάθε χώρα για την ποσοτική αλλά κυρίως και ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Ως χώρα τουριστικού προορισμού- τόνισε- διαθέτουμε μοναδικά πλεονεκτήματα  στον πολιτισμό, την τέχνη, στις φυσικές ομορφιές αλλά και στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την νεότερη Ελλάδα. Επίσης με συγκεκριμένες δράσεις, όπως αυτές που αναλήφθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο του εορτασμού  για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα, ενισχύεται το ελληνικό τουριστικό προϊόν, το οποίο είναι έντονα ανταγωνιστικό   και έχει προοπτικές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα
Οι στοχευμένες δράσεις σημείωσε, δεν θα πρέπει να αφορούν μόνο στις αγορές με ξεχωριστές μορφές τουρισμού ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των τουριστών –καταναλωτών,  αλλά και στα μέσα προβολής ανάλογα με τις προτιμήσεις που παρατηρούνται σε κάθε αγορά(πχ. διαδίκτυο στη Σκανδιναβία, τηλεόραση και έντυπος Τύπος αλλού).
Η προσπάθεια-τόνισε-θα πρέπει να είναι συλλογική, να χαρακτηρίζεται από συνέπεια και να διεκπεραιώνεται μέχρι την τελική της φάση.
Ο υφυπουργός ζήτησε από τους διευθυντές να καταστήσουν όλους τους συνεργάτες τους κοινωνούς των προσπαθειών που γίνονται. «Μπολιάστε τους συνεργάτες σας στις ιδέες που υπάρχουν , τον καθένα χωριστά , ώστε  να βοηθήσουν όλοι  μαζί τον τουρισμό που είναι ο πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα», ανέφερε ο υφυπουργός, επαναλαμβάνοντας την προτροπή του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου  για αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει στο δημόσιο , των ανθρώπων που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν.
Ο κ. Νικητιάδης , πέρα από τους στόχους, είπε ότι θα πρέπει να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα με βάση τα οποία θα κρίνεται η δουλειά όλων αλλά και ενδεχόμενες διορθωτικές κινήσεις  που θα ενισχύουν τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης μαζί με τον διευθυντή του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης  Καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή ξενάγησαν τους βουλευτές της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής  στους χώρους του Νέου Μουσείου.
Ο κ. Νικητιάδης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων δήλωσε ότι ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία  στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας που καταβάλει η κυβέρνηση για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού.
Οι βουλευτές σημείωσε , μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας και να συμβάλουν σημαντικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.