Αρχική Hotels Άνοδο 6% στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων της προβλέπει η Grecotel

Άνοδο 6% στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων της προβλέπει η Grecotel

grecotelΑύξηση διανυκτερεύσεων και άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας για τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται ανακοινώνει η Grecotel Α.Ε. με βάση την πρώτη επίσημη πρόβλεψή της για την τουριστική σαιζόν του 2011.

Ειδικότερα η εταιρεία προβλέπει διψήφια αύξηση αφίξεων από τη Μεγάλη Βρετανία και τις xώρες του πρώην Ανατολικού Μπλoκ και οριακή προς το παρόν άνοδο από Γερμανία και τις λοιπές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Τα στοιχεία της Grecotel βασίζονται σε μοντέλο προβλέψεων που περιλαμβάνει:  
α) τις πραγματοποιηθείσες κρατήσεις στα online συστήματα
β) την εξέλιξη των προγραμμάτων πωλήσεων των Tour Operators στις βασικές αγορές
γ) τον προγραμματισμένο αριθμό πτήσεων charter στα αεροδρόμια των προορισμών που λειτουργεί τις μονάδες της

Συγκεκριμένα για το 2011 η εταιρεία προβλέπει 1.443.000 διανυκτερεύσεις αυξημένες κατά 6% έναντι του 2010, προϋπολογίζοντας κύκλο εργασιών που θα «αγγίζει» το ποσό των 120,5 εκατ. ευρώ  και μεικτό λειτουργικό κέρδος ύψους 48 εκατ. ευρώ.

Η δυναμική καμπάνια πωλήσεων της Grecotel στο εξωτερικό, με σημαντικά διευρυμένο προϋπολογισμό έναντι του 2010 ξεκίνησε από τις 17 Ιανουαρίου και θα κορυφωθεί στη μεγάλη έκθεση της Μόσχας τον Μάρτιο.

Τριάντα χρόνια από την ίδρυσή της η αλυσίδα Grecotel κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα σε μερίδιο αγοράς βάσει κύκλου εργασιών (στοιχεία ICAP 2010), έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία αλυσίδα ξενοδοχείων της χώρας και αποτελεί την πλέον γνωστή εταιρεία του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη.

Υπογραμμίζεται ότι η εταιρεία management GRECOTEL ΑΕ., που κατά 50% ανήκει στην TUI A.G., τον κορυφαίο τουριστικό οργανισμό παγκοσμίως, ιδρύθηκε το 1981 ως εταιρεία διαχείρισης παραθεριστικών ξενοδοχείων και ταυτίστηκε με την έννοια της πολυτελούς ξενοδοχίας καθώς διαθέτει τουριστικές μονάδες 5 και 4 αστέρων στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ειδικότερα η Grecotel διαχειρίζεται σήμερα 22 ξενοδοχεία στις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας, στην Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Μύκονο, την Αττική, την Κω, τη Ρόδο, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική.

Οι υπό διαχείριση μονάδες ιδιοκτησίας είτε του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη, είτε από κοινού με την TUI A.G., έχουν συνολική αποτίμηση ύψους 869 εκατ. Ευρώ και αποτελούν τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επένδυση στη χώρα.

To PRIVILEGE CLUB, το club των επαναλαμβανομένων πελατών της GRECOTEL, που ιδρύθηκε το 1986 αριθμεί σήμερα πάνω από 355.000 άτομα. Το ποσοστό συμμετοχής των επαναλαμβανόμενων πελατών επί των ετήσιων αφίξεων φτάνει το 27% και αντιστοιχεί στο 25% των εσόδων της Grecotel.

Tέλος τo COUNTER CLUB, αριθμεί μέλη περισσότερα από 6.500 συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία σε 10 χώρες όπου συνολικά συμμετέχουν πάνω από 15.000 ταξιδιωτικοί πράκτορες. Οι κρατήσεις των μελών του αντιστοιχούν στο 35% των εσόδων της Grecotel.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.