Αρχική Φορείς Τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο πρόγραμμα Αthens Every Week συζήτησαν ο...

Τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο πρόγραμμα Αthens Every Week συζήτησαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος

ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης ΜιχαλολιάκοςΘέματα συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΠΟΤ και του Δήμου Πειραιά, για την ανάδειξη των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών της πόλης αλλά και για την τουριστική της ανάπτυξη τέθηκαν στη συνάντηση που είχαν την, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος. Μεταξύ άλλων συζήτησαν τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο πρόγραμμα Αthens Every Week, το πρόγραμμα που θα λειτουργήσει ως επικοινωνιακή πλατφόρμα ανάδειξης ολόκληρης της περιφέρειας Αττικής.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος δήλωσε:
«Η συζήτηση που είχαμε ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική. Ο Πειραιάς αλλάζει με ταχείς ρυθμούς σε ότι έχει σχέση με την πολιτιστική και την αθλητική υποδομή που διαθέτει, αλλά και σε ότι αφορά τον τρόπο προβολής του.  Έχουμε τα κατάλληλα προγράμματα με τα οποία μπορούμε να δουλέψουμε ώστε ο Πειραιάς να γίνει ένας χώρος προσέλκυσης επισκεπτών. Ένας χώρος στον οποίο ο κόσμος δεν περνάει απλώς καλά αλλά στέκεται και θαυμάζει την ιστορικότητά του, βλέπει τα μνημεία του και συμβάλλει στο κοινωνικό σύνολο της πόλης. Είναι πραγματικά μεγάλη υπόθεση το γεγονός ότι το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας αρχίζει να αποκτά δική του ζωή και να αναβιώνει την ιστορικότητά του».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος δήλωσε:
««Είχαμε με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού μια ενδιαφέρουσα, γόνιμη συζήτηση με συγκλίνουσες απόψεις για βασικά θέματα υλοποίησης του προγράμματος στο δήμο Πειραιά. Θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την πολύ θετική ανταπόκρισή του στο αίτημα μας να παραχωρηθεί οικόπεδο που ανήκει στα Ολυμπιακά Ακίνητα στην περιοχή από την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα ως τον ΣΕΦ, προκειμένου να γίνει ένας από τους ομορφότερους και πλέον λειτουργικούς παιδότοπους της χώρας. Συζητήσαμε και άλλα θέματα που αφορούν και το κεντρικό πρόγραμμα του ΥΠΠΟΤ για Athens Every Week, καθώς ο Δήμος Πειραιά  θεωρεί υποχρέωση του να  συμμετάσχει και να το ενισχύσει. Θα έχουμε και άλλες ειδήσεις όπως για το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Ξεκινάει μια νέα πορεία για τα πολιτιστικά του Πειραιά με την ενίσχυση της κυβέρνησης.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.