Αρχική General Τα κάλαντα των Θεοφανείων της Ολύμπου Καρπάθου μαζί με...

Τα κάλαντα των Θεοφανείων της Ολύμπου Καρπάθου μαζί με μαντινάδες για τον τουρισμό, είπαν στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη, οι εκπρόσωποι της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Τα  κάλαντα των Θεοφανείων  της  Ολύμπου Καρπάθου μαζί με μαντινάδες για τον τουρισμό, είπαν στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη, οι εκπρόσωποι της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του με τις τοπικές φορεσιές τους και συνοδεία ορχήστρας με παραδοσιακά  όργανα.  
Οι Ολυμπίτες μετά τα κάλαντα αφιέρωσαν στον συμπατριώτη τους υφυπουργό και μαντινάδα που τον παρότρυνε να προσέξει τον τουρισμό των νησιών, τραγουδώντας :  «Προπύργιο του τουρισμού  έχουνε τα νησιά μας και ένας νησιώτης υπουργός βρίσκεται πιο κοντά μας. Ο τουρισμός είναι πηγή  πλούτου για τους Ακρίτες, ανάπτυξη προσμένουσι όλοι οι συντοπίτες .»
Ο κ. Νικητιάδης τους προσέφερε γλυκά, τους ευχήθηκε καλή χρονιά, εξέφρασε την βεβαιότητά του για τον ελληνικό τουρισμό και την θετική πορεία που θα έχει το 2011 και  δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για εμένα καθώς ήρθαν οι  συμπατριώτες μου «Ολυμπίτες» της Καρπάθου  για να μου πουν τα κάλαντα των Θεοφανείων που λένε στο νησί τους.  Τα κάλαντα των Θεοφανείων, τα οποία πια δεν τα ακούμε συχνά, αλλά που η Όλυμπος της Καρπάθου δε θα μπορούσε να μην τα διατηρήσει καθώς αποτελεί  Κιβωτό διατήρησης των εθίμων μας, των αξιών μας, του πολιτισμού μας, της κουλτούρας μας. Η  Όλυμπος, όπως ακούσαμε και στην μαντινάδα που μας είπαν, θέλει  τη τουριστική ανάπτυξη, θέλει να κρατήσει τον κόσμο της  και  καλεί την τουριστική  ηγεσία να κινηθεί προς σε αυτή την κατεύθυνση. Εγώ απαντώντας στην μαντινάδα τους δηλώνω ότι ο τουρισμός μας άντεξε τη χρόνιά που πέρασε και είναι βέβαιο ότι το 2011 θα πάμε πολύ καλύτερα αρκεί όλοι μαζί,  οι ξενοδόχοι, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, ο κόσμος που ασχολείται με τον Τουρισμό να προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] https://news.travelling.gr/2011/01/%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%…   Tags: Θεοφάνεια, Κάλαντα, Νικιτιάδης, Υπουργείο Πολιτισμού   No Comments    Click here to cancel reply. […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.