Αρχική Φορείς Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεξίωση επ’ευκαιρία του Νέου Έτους και η κοπή...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεξίωση επ’ευκαιρία του Νέου Έτους και η κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών (ΠΟΔΙΞ) & του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών

PODIXΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεξίωση επ’ευκαιρία του Νέου Έτους και η κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών (ΠΟΔΙΞ) & του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών, το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου 2011, στο φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου «Athenaeum Intercontinental».

Στη δεξίωση παρευρέθηκαν, εκτός των μελών της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου των Αθηνών, στελέχη ξενοδοχείων και ταξιδιωτικών οργανισμών, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ιδιαίτερα του τουριστικού τύπου, εκπρόσωποι πρεσβειών και φορείς τουρισμού, οι οποίοι μέσα σε ένα ιδιαίτερα οικείο και άκρως φιλικό κλίμα συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κρίσημη καθημερινότητα των θεμάτων του τουρισμού αλλα και την πορεία του κλάδου ειδικότερα. Την εκδήλωση ετίμησαν με τη παρουσία τους, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γεώργιος Νικητιάδης,  ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Τσακίρης.

Ο κ. Δημήτριος Κάκαρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών, καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους, ευχόμενος «Καλή Χρονιά», αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στη γενικότερη προσπάθεια για την αναστροφή του κλίματος, λόγω της εικόνας που πρόσφατα παρουσίασε η Αθήνα, αλλά άγγιξε και θέματα αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού της ξενοδοχειακής εκπαίδευσης και της κείμενης ξενοδοχειακής νομοθεσίας.

Ο κ. Ιωάννης Κρέης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΟΔΙΞ), αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη θερμή ανταπόκριση, αναφέρθηκε στην τρέχουσα οικονομική κρίση, η οποία δυστυχώς επηρεάζει δυσμενώς τη γενικώτερη τουριστική εξέλιξη, εστιάζοντας  εκτός των άλλων, στη σημασία του εισερχόμενου τουρισμού ως προς τα έσοδα, αλλά και στην αδυναμία αντίστασης στις πιέσεις των τουριστικών οργανισμών για μειώσεις – εκπτώσεις επί των συμφωνηθέντων τιμών. Επανεπιβεβαίωσε τη δεδηλωμένη και έμπρακτη συμπαράσταση  των Διευθυντικών Στελεχών της Ομοσπονδίας, όχι μόνο προς τη Πολιτεία και την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, αλλά και προς τους Επενδυτές – Ξενοδόχους, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ανανέωσε δε το ραντεβού για του χρόνου, με την ευχή, το πέρας της επερχόμενης τουριστικής περιόδου «να μας βρει όλους με ένα πλατύ χαμόγελο».

Ο κ. Γιώργος Τσακίρης, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του ελληνικού τουριστικού προϊόντος βάσει νέων μοντέλων, με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και με συνέργειες για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών  τουρισμού.

Ο κ. Γιώργος Νικητιάδης αναφέρθηκε στη σημασία του Τουρισμού για την Ελληνική Οικονομία, τη μεταστροφή του κλίματος τη χρονιά που πέρασε, μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες της ηγεσίας του Υπουργείου και των συναφών φορέων. Τόνισε την ανάγκη των τουριστικών επιχειρήσεων για έμπειρα Διευθυντικά Στελέχη και τη σημασία της θέσεως του Διευθυντού στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας γενικότερα. Ανέλυσε την ηλεκτρονική  προβολή του τουριστικού μας προϊόντος, την ανάληψη δράσεων για την ανάπτυξη και προβολή των ειδικών – θεματικών μορφών τουρισμού και προέτρεψε για συγκράτηση τιμών και μεγαλύτερη προσπάθεια  σε ότι αφορά στη σύναψη συμβολαίων με τους οργανισμούς τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.