Αρχική General Ευρεία συνάντηση είχε τη Παρασκευή, 28, Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και...

Ευρεία συνάντηση είχε τη Παρασκευή, 28, Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας στο Ηράκλειο

Σπύρος Βούγιας«Η Κρήτη αποτελεί την ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και για αυτό θα πρέπει να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, μετά την ευρεία συνάντηση που είχε τη Παρασκευή, 28, Ιανουαρίου, στο Ηράκλειο με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, Σταύρο Αρναουτάκη, Βουλευτές του νομού, τοπικούς παράγοντες, αλλά και εκπροσώπους συγκοινωνιακών φορέων.
Ο Υφυπουργός διευκρίνισε ότι για το ρυθμιστικό πλαίσιο των ταξί, το Υπουργείο βρίσκεται σε διάλογο με τον κλάδο για τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν το επάγγελμα. Τόνισε επίσης ότι για περιοχές όπως η Κρήτη, με μεγάλη τουριστική κίνηση θα πρέπει να υπάρχει ευελιξία στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στις περιόδους αιχμής, χωρίς ταυτόχρονα να εγκαταλειφθούν οι απομονωμένες περιοχές και τα χωριά.
Σε σχέση με τις αστικές συγκοινωνίες, ο Υφυπουργός πρότεινε στον Πρόεδρο των αστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου να εξετάσει πιλοτικά την παροχή μειωμένου εισιτηρίου κατά 50% στους φοιτητές (αντί για 25% που είναι σήμερα) τουλάχιστον μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς.
Υπογράμμισε επίσης, ότι η διαφορές μεταξύ των δύο ΚΤΕΛ, Ηρακλείου και Χανίων, πρέπει να λήξουν, αφού το ισχύον πλαίσιο, τους υποχρεώνει να συγχωνευθούν.
Ο κ. Βούγιας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μεγάλο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη και δεσμεύθηκε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να προωθήσει σειρά άμεσων παρεμβάσεων στα «μελανά» σημεία του οδικού δικτύου για την βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στη νησί.
Ο Υφυπουργός τόνισε επίσης ότι η κατασκευή του νέου αερολιμένα στο Καστέλι είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου. Στο ενδιάμεσο διάστημα γίνονται και θα ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στον υφιστάμενο αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», με στόχο αφενός την καλύτερη λειτουργία του και αφετέρου τη στήριξη και ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας.
Στη συνέχεια ο κ. Βούγιας επισκέφθηκε τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών» (ENISA), όπου ενημερώθηκε για το πρόγραμμα του οργανισμού για το 2011 και συζήτησε με την διεύθυνση και το προσωπικό.
Ο Υφυπουργός τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση μόνιμης λειτουργίας του οργανισμού στην χώρα μας και ειδικότερα στο Ηράκλειο.
Επιπλέον, και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, προωθούνται άμεσα οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου Σχολείου Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης για τα παιδιά του προσωπικού του ENISA. Το σχολείο θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 600 μαθητές, συμπεριλαμβανομένων και ελλήνων μαθητών από τη Κρήτη.
Τέλος γίνονται συντονισμένες προσπάθειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για τη βελτίωση λειτουργίας του υφιστάμενου σχολείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.