Αρχική Tourism Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η ανάπτυξη του Γιώτινγκ

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η ανάπτυξη του Γιώτινγκ

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η ανάπτυξη του ΓιώτινγκΣε συνάντηση για την ανάπτυξη του γιώτινγκ που είχε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, ο Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης με εκπροσώπους του κλάδου, επεσήμανε  τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στον τομέα του γιώτινγκ ως σημαντική δραστηριότητα του θαλάσσιου τουρισμού και δήλωσε ότι βρίσκεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, αφενός λόγω του συγκριτικού πλεονεκτήματος της γεωμορφολογίας και εκτεταμένης ακτογραμμής της Ελλάδος, και αφετέρου γιατί εντάσσεται στις δραστηριότητες επιμήκυνσης της τουριστικής σαιζόν.
Ο Υφυπουργός, μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων, επεσήμανε την βούληση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για άμεσες ενέργειες, και σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, σε πρώτη φάση σχετικά με:
– Διαφημιστικές ενέργειες για την ανάπτυξη και προώθηση του γιώτινγκ
– Προώθηση έργων υποδομών ελλιμενισμού – μαρίνες, καταφύγια, αγκυροβόλια
– Εκπαίδευση και συνεχιζόμενη κατάρτιση των εργαζομένων στον κλάδο
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων: Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ), Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών & Άλλων Σκαφών Παρελκόμενων Εξαρτημάτων – Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ), των εργαζομένων: Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών Σκαφών και Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Κυβερνητών Ιστιοπλοϊκών Σκαφών, και θεσμικών φορέων: Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ). Επίσης, συμμετείχε και εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.