Αρχική Culture Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης – Πρόγραμμα για τις Χριστουγεννιάτικες μέρες

Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης – Πρόγραμμα για τις Χριστουγεννιάτικες μέρες

Πρόγραμμα για τις γιορτινές Χριστουγεννιάτικες μέρες
Ιστορίες για Παγανά και Καρκαντζέλια

Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη αφηγείται τα κατορθώματα των πιο γοητευτικών, τρομακτικών αλλά  και αστείων πλασμάτων των Χριστουγέννων. Καλικάντζαροι μια σπιθαμή και Λυκοκάντζαροι θεόρατοι και άγριοι. Θρύλοι και παραδόσεις για πλάσματα του Κάτω Κόσμου, που μια φορά το χρόνο βγαίνουν για να μας συναντήσουν…

Παραμονές Χριστουγέννων και μέσα στη νύχτα  πλάσματα λαφροπάτητα ξεπροβάλλουν… Τριγυρίζουν με τα βρώμικα πόδια τους, και ψάχνουν να φάνε, να μαγαρίσουν, να χαλάσουν, να βρωμίσουν. Έτσι είναι οι Καλικάντζαροι: Τριχωτοί… Λιγδεροί… και πολύ πολύ κουτοί!

Προσέξτε! Κάτι τριγυρίζει μέσα στη νύχτα!
Η Σάσα Βούλγαρη αφηγείται ιστορίες για τους Καλικαντζάρους από το 1995. ‘Ένα μεγάλο μέρος αυτών των ιστοριών, της παραδόθηκε από τη μάνα και τον παππού της. Ιστορεί τις παλιές αυτές παραδόσεις, με ένα πλούτο φωνητικών αυτοσχεδιασμών και λαρυγγισμών που ζωντανεύουν παραστατικά τις… ανακατωσούρες που προκαλούν τα καταχθόνια παγανά.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει αγαπηθεί πολύ και έχει ταξιδέψει επανειλημμένα σε μουσεία, σχολεία, θέατρα και πολιτιστικούς χώρους στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Ίδρυμα Ν.Π. Γουλανδρή – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
Αθήνα 106 74

Ημερομηνίες συναντήσεων: 4/12, 11/12, 18/12 & 29/12/2010,
Είσοδος: €7

Ιστορίες εμπνευσμένες από τα εκθέματα και τους χώρους του Μουσείου, Χριστουγενιάτικα αφηγήματα και παραδοσιακές ιστορίες απ΄ όλο τον κόσμο, οδηγούν μικρούς και μεγάλους ακροατές σε ένα απολαυστικό ταξίδι.

Οι αφηγήσεις και τα εκθέματα, συναντιούνται σε ένα σημείο: αποτελούν μαρτυρίες της ίδιας της ζωής. Η αφήγηση των παραμυθιών εμπλουτίζεται: το σκηνικό στήσιμο, τα ρούχα, τα μουσικά όργανα και τα αντικείμενα, ανάλογα με το θέμα, κάνουν την εμπειρία πιο ‘βιωματική’, διαδραστική και ενδιαφέρουσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.