Αρχική Companies Η Κατερίνα Μούσμπε μίλησε “για τα εμπόδια προσέλκυσης των Αράβων τουριστών στην...

Η Κατερίνα Μούσμπε μίλησε “για τα εμπόδια προσέλκυσης των Αράβων τουριστών στην Ελλάδα”

MIDEAST TOURSΟ όμιλος εταιρειών MidEast Travel, χάρη στη μακρόχρονη εξειδίκευσή του στην Αραβική αγορά τουρισμού, προκάλεσε το ενδιαφέρον της εφημερίδας Μακεδονία η οποία κάλεσε σε ομιλία την κυρία Κατερίνα Μούσμπε, Διευθύντρια του Ομίλου και Εκπρόσωπο του Υπουργείου Τουρισμού της Συρίας στην Ελλάδα, ώστε να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα προσέλκυσης των Αράβων τουριστών στη χώρα μας.

Η κυρία Μούσμπε δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα είναι απούσα στις Αραβικές χώρες σε θέματα διαφήμισης και προβολής γενικότερα. Υπάρχει μόνο στη συνείδηση και τη μνήμη των Αράβων. Οι Άραβες αγαπούν τους Έλληνες και οι Έλληνες τους Άραβες και είναι κρίμα αυτή η σχέση να μην αξιοποιείται. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει υποτιμήσει τόσο την τουριστική και αγοραστική δύναμη των Αράβων όσο η Ελλάδα. Το Ντουμπάι, που δεν έχει καμία από τις ομορφιές που προσφέρει η Ελλάδα, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει περιζήτητος προορισμός κι αυτό χάρη στο πολύ πετυχημένο Branding που εφάρμοσε, ενώ η Τουρκία χρησιμοποιεί μέχρι και τηλεοπτικές σειρές προκειμένου να κάνει τη χώρα της γνωστή παγκοσμίως. Πέρα και πάνω από όλα το πιο σημαντικό εμπόδιο προσέλκυσης των Αράβων τουριστών στην Ελλάδα είναι η έκδοση της βίζας που απαιτεί 15 ημέρες επομένως προϋποθέτει την οργάνωση του ταξιδιού από νωρίς, κάτι που ο Άραβας τουρίστας δε συνηθίζει».

Το σχετικό φόρουμ «Πολιτισμός & Τουρισμός Βόρειας Ελλάδας. Θεσσαλονίκη σταυροδρόμι πολιτισμών» οργανώθηκε από την εφημερίδα Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, στις 19 & 20 Νοεμβρίου 2010, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού. Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 19.11.2010 εισηγητές ανέπτυξαν τους πυλώνες επιτυχίας εξειδικευμένων μορφών τουρισμού και εκπρόσωποι της τουριστικής αγοράς Ρωσίας, Αραβικών χωρών και Κίνας ενημέρωσαν το κοινό για το τι περιμένει από τον προορισμό της Βόρειας Ελλάδας και τι απαιτεί από την επιλογή του αυτή ο τουρίστας της χώρας εκπροσώπησής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.