Αρχική Φορείς Δημοσιεύθηκε ο Διαγωνισμός Ζώνης Ανάπλασης ΙΙΙ Φαλήρου (ζώνη Τae Kwon Do)

Δημοσιεύθηκε ο Διαγωνισμός Ζώνης Ανάπλασης ΙΙΙ Φαλήρου (ζώνη Τae Kwon Do)

Δημοσιεύθηκε ο Διαγωνισμός Ζώνης Ανάπλασης ΙΙΙ Φαλήρου (ζώνη Τae Kwon Do)Δημοσιεύθηκε ο Διαγωνισμός Ζώνης Ανάπλασης ΙΙΙ Φαλήρου (ζώνη Τae Kwon Do) με αναθέτουσα αρχή την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. Πρόκειται για διαγωνισμό παραχώρησης με αντικείμενο τη μετασκευή, συντήρηση, λειτουργία και εκμετάλλευση των χώρων και εγκαταστάσεων της Ζώνης Ανάπλασης III.
Περιλαμβάνονται η Πλατεία Νερού με τα κτίρια εξυπηρέτησής της, το κλειστό γυμναστήριο TAE KWON DO Φαλήρου με τον περιβάλλοντα χώρο αυτού, τμήμα της «Εσπλανάδας» στα κατάληξη της λεωφόρου Ποσειδώνος και τμήμα της παραλιακής ζώνης που ως σήμερα παραμένει αδιαμόρφωτη.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι να δημιουργηθεί στη ζώνη του Tae Kwon Do ένα συνεδριακό κέντρο ανταγωνιστικό των μεγάλων συνεδριακών κέντρων που αναπτύσσονται στη ζώνη της Μεσογείου ώστε να καταστήσει την Αθήνα υποψήφιο προορισμό για την διεξαγωγή διεθνών συνεδρίων όλους τους μήνες του έτους. Το διεθνές συνεδριακό κέντρο θα διαθέτει αίθουσες, αμφιθέατρα και άλλους χώρους για να φιλοξενεί μεγάλες ντόπιες και διεθνείς διοργανώσεις, συνέδρια, διασκέψεις, σεμινάρια, παραστάσεις κλπ. Η προσέλκυση μεγάλων συνεδριακών εκδηλώσεων που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη, θα προσφέρει αξιόλογα και διαρκή οικονομικά οφέλη για τον τόπο, όπως αυξημένες τουριστικές αφίξεις, νέες θέσεις εργασίας, αυξημένη ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών και άλλα άμεσα και έμμεσα οφέλη, αλλά θα ενισχύσει και την προβολή και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά του διαγωνισμού:

Η αναθέτουσα αρχή προβλέπεται να εξασφαλίσει μέρος των απαιτούμενων πόρων για την κατασκευή του έργου. Το ύψος και ο τρόπος υλοποίησης της συνεισφοράς θα καθοριστεί στη δεύτερη φάση.

Κατά την περίοδο λειτουργίας το Δημόσιο προβλέπεται να εισπράττει σε ετήσια βάση αντάλλαγμα από τον φορέα εκμετάλλευσης του έργου.

Το ύψος του ετήσιου ανταλλάγματος θα αποτελέσει κριτήριο ανάθεσης του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός αντικαθιστά τους δύο παλαιούς διαγωνισμούς που είχαν προκηρυχθεί και αφορούσαν ο ένας τη μελέτη – μετασκευή – συντήρηση και ο άλλος τη λειτουργία – εκμετάλλευση, αφού διαπιστώθηκε στην πορεία ότι η ύπαρξη δύο διαγωνισμών δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα, τόσο κατά τη διαδικασία ανάθεσης όσο, και ιδιαίτερα, κατά την περίοδο λειτουργίας εκμετάλλευσης με τη συνύπαρξη των δύο αναδόχων στον ίδιο χώρο.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα πρέπει να πληρούν σειρά κριτηρίων, είτε οι ίδιοι είτε οι συνεργαζόμενοι με αυτούς φορείς, τα οποία είναι συνοπτικά:

Να περιλαμβάνουν στο υποψήφιο σχήμα ή να συνεργάζονται με πρόσωπα με αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και εκθέσεων και τη διαχείριση συνεδριακών κέντρων, καθώς και τη μελέτη αντίστοιχων εγκαταστάσεων.

Να πληρούν κριτήρια χρηματοοικονομικής επάρκειας μεταξύ των οποίων ίδια κεφάλαια > 40.000.000 ευρώ.

Να έχουν συνάψει συμβάσεις παραχώρησης/ΣΔΙΤ αξίας >30.000.000 ευρώ.

Να υλοποιούν συμβάσεις παραχώρησης/ΣΔΙΤ αξίας >30.000.000 ευρώ.

Οι μελετητές, να έχουν εκπονήσει μελέτη έργου που να αποτελεί αυτοτελώς ή να συμπεριλαμβάνει υποδομές συνεδριακού κέντρου (ξενοδοχείο, πολιτιστικό κέντρο κτλ) δυναμικότητας της κύριας αίθουσας τουλάχιστον 1000 θέσεων.

Οι εταιρείες που θα αναλάβουν την εκμετάλλευση του συνεδριακού κέντρου να παρουσιάζουν κύκλους εργασιών της τάξεως των 8.000.000 ευρώ κατ’ έτος καθώς και να είναι υπεύθυνες διαχείρισης συνεδριακού κέντρου δυναμικότητας της κύριας συνεδριακής αίθουσας τουλάχιστον 1.500 ατόμων, για χρονικό διάστημα τριών ετών.

Οι εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων να παρουσιάζουν κύκλους εργασιών της τάξεως των 4.000.000 ευρώ κατ’ έτος καθώς και σχετική εμπειρία με διοργάνωση τουλάχιστον 5 συνεδρίων μεγαλυτέρων των 1500 ατόμων και 5 εκθέσεων μεγαλυτέρων των 150 εκθετών αθροιστικά τα τελευταία τρία χρόνια.

Στη δεύτερη φάση θα προσδιοριστούν και τα ειδικά προσόντα των φορέων που θα αναλάβουν την κατασκευή και την τεχνική διαχείριση των εγκαταστάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.