Αρχική Airlines News Η Etihad Airways γιόρτασε τα έβδομα γενέθλιά της

Η Etihad Airways γιόρτασε τα έβδομα γενέθλιά της

Etihad AirwaysΗ Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, γιόρτασε τα τον Νοέμβριο τα έβδομα γενέθλιά της.
Μέσα σε επτά χρόνια ταχείας ανάπτυξης, η Etihad έχει εξυπηρετήσει πάνω από 26 εκατομμύρια επιβάτες σε περισσότερες από 180.000 πτήσεις σε προορισμούς στη Μέση Ανατολή, Αφρική, Αυστραλία, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία. Παράλληλα ο στόλος της ανήλθε στα 57 αεροσκάφη το 2010.

Ο James Hogan, Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: «Είμαστε μάρτυρες μιας φοβερής ανάπτυξης τα τελευταία επτά χρόνια στο δίκτυο των προορισμών μας, στον στόλο των αεροσκαφών, στον αριθμό των επιβατών και των υπαλλήλων μας».

«Η υποστήριξη της βιομηχανίας και των πελατών μας είναι η απόδειξη για τις σημαντικές επιτεύξεις της Etihad την περίοδο αυτή και τεκμήριο της ισχυρής δέσμευσης του προσωπικού μας να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία πτήσης σε όλη την αεροπορική βιομηχανία.

Ξεπερνώντας την παγκόσμια ύφεση, το 2010 είδαμε την επιστροφή των επιβατικών μεταφορών. Μέχρι και σήμερα, η Etihad έχει εξυπηρετήσει πάνω από 6 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός που πρόκειται να ξεπεράσει τα 7.3 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2010, σε σύγκριση με τα 6.3 εκατομμύρια επιβάτες το 2009. Ο συντελεστής φορτίου έχει αυξηθεί σημαντικά από 74% το 2009 και αναμένεται να αυξηθεί σε 77% κατά μέσο όρο το 2010.

Πέντε νέοι προορισμοί έχουν προστεθεί στο παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας κατά τη διάρκεια του 2010 – Κολόμπο, Ναγκόγια, Τόκιο, Ερμπίλ, και Σεούλ- ενώ παράλληλα η πρόσβαση, σε πολλούς από τους βασικούς προορισμούς της Etihad παγκοσμίως, έχει βελτιωθεί ακολουθώντας μια αύξηση 12% στον αριθμό των καθημερινών πτήσεων, από 928 το 2009 σε πάνω από χίλιες το 2010.

Συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου, συνεχίστηκε η επέκταση το στόλου το 2010 με την προσθήκη τριών νέων αεροσκαφών συμπεριλαμβανομένου ενός αεροσκάφους Α330-300 και δύο Α330-200F φορτηγών αεροσκαφών. Ένα ακόμα αεροσκάφος Α330-300 προστέθηκε στον στόλο τον Νοέμβριο και μαζί με έξι φορτηγά αεροσκάφη θα συμπληρώσουν έναν στόλο 57 αεροσκαφών μέχρι το τέλος του έτους.

Η ανάπτυξη στον αέρα συνδυάστηκε με την ανάπτυξη στο έδαφος, όπου ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε σε περισσότερους από 8000, συμπεριλαμβάνοντας 2800 εργαζομένους ως πλήρωμα θαλάμου και πάνω από 900 πιλότους. Η Etihad σήμερα διαθέτει πάνω από 60 νέους υπαλλήλους, από περισσότερες από 120 διαφορετικές εθνικότητες.

Η εμιρατοποίηση παραμένει προτεραιότητα για την εταιρεία και η αξιοποίηση νέων μεγάλων ταλέντων από κάθε μεριά της επικράτειας των ΗΑΕ συνεχίζεται. Οι υπήκοοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αποτελούν το 12 τοις εκατό του συνολικού εργατικού δυναμικού, σε σχέση με το 8 τοις εκατό του 2009.

Το τμήμα εμπορευμάτων της Etihad, το Crystal Cargo, συνέχισε να αναπτύσσεται ραγδαία το 2010. Οι αποστολές εμπορευμάτων και ο όγκος των μεταφερόμενων αγαθών αυξήθηκε από το ένα έτος στο άλλος κατά 19 και 20 τοις εκατό αντίστοιχα. Τα φορτηγά αεροσκάφη αυξήθηκαν σε έξι με την απόκτηση δυο Airbus Α330-200F τον χρόνο αυτό, και ξεκίνησαν εμπορικές υπηρεσίες προς το Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο, το Ερμπίλ και την Τζαμένα, τη Ναρίτα και τη Ναγκόγια.

Η Etihad Airways κέρδισε μία σειρά βραβείων για να τα προσθέσει στη συνεχώς αυξανόμενη συλλογή της, συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου για την «Καλύτερη Πρώτη Θέση στον Κόσμο» και για την «Καλύτερη Κουζίνα Πρώτης Θέσης στον Κόσμο», σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Skytrax, στην οποία πήραν μέρος πάνω από 18 εκατομμύρια επιβάτες παγκοσμίως. Η εταιρεία ακόμα ξεχώρισε στα Παγκόσμια Βραβεία Τουρισμού στη Μέση Ανατολή κερδίζοντας πάνω από έξι βραβεία συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου για την «Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στον Κόσμο».

Ο James Hogan τόνισε: «Ήταν μία συναρπαστική και παραγωγική χρονιά για την Etihad Airways και προσβλέπουμε στην όγδοη χρονιά εμπορικής λειτουργίας, παραμένοντας αφοσιωμένοι στο στόχο μας για την ίδια σταθερή πορεία για το 2011».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.