Αρχική Τουριστικά Γραφεία Εκδρομή στην Πράγα

Εκδρομή στην Πράγα

Εκδρομή στην ΠράγαΗ εκδρομή στην Πράγα αποτελεί μια κλασσική εκδρομή για τον Έλληνα που ξέρει τι σημαίνει περιήγηση. Θα γνωρίσετε τους λόγους που η Πράγα λέγεται η Χρυσή Πόλη ή “πόλη των εκατό πύργων”. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα. Τα αξιοθέατα είναι αμέτρητα, όπως η γέφυρα του Καρόλου, η πλατεία των ιπποτών του Σταυρού, η εκκλησία της Παναγιάς του Τύν, το φημισμένο Αστρονομικό ρολόι, το Κάστρο της Πράγας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βίτου, το βασιλικό παλάτι του Αγ. Γεωργίου και την λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ. Η εκδρομή στην Πράγα σας προσφέρει την ευκαιρία να τα δείτε και να τα θαυμάσετε από κοντά, μέσα σε 4 μέρες, με έμπειρους ελληνόφωνους ξεναγούς.

1η ημέρα: Αθήνα – Πράγα

Αναχώρηση το πρωί από την Αθήνα για την “πόλη των εκατό πύργων” ή αλλιώς την Χρυσή Πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα. Με την άφιξη στην Πράγα θα επιβιβαστούμε σε πούλμαν για μια πρώτη ξενάγηση στην Μικρή πόλη (Μάλα Στράνα) και την Παλιά πόλη (Στάρε Μέστο). Θα διασχίσουμε τα 515 μέτρα της γέφυρας του Καρόλου, θα περάσουμε από την πλατεία των ιπποτών του Σταυρού και την γοτθική εκκλησία της Παναγιάς του Τύν, μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της “Βασιλικής οδού” ως την πλατεία της Παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο Αστρονομικό ρολόι, ως το “Ομπέσνι Ντούμ”, δημιουργία των σημαντικότερων Αρχιτεκτόνων, γλυπτών και ζωγράφων του 19ου αιώνα.

Το βράδυ έχει διασκέδαση σε τυπικές Τσέχικες Μπυραρίες.

2η ημέρα: Πράγα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ξενάγηση στην Καστρούπολη (Χράτσανυ), την Ακρόπολη της Πράγας, που απλώνεται πάνω στον βράχο της Μάλα Στράνα..

Το Κάστρο της Πράγας, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, ήταν η έδρα της τσέχικης μοναρχίας για περισσότερα από χίλια χρόνια, ενώ σημερινές ημέρες είναι η έδρα της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικός ναός γοτθικού ρυθμού του Αγ. Βίτου, όπου βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι και γινόταν οι ενθρονίσεις των βασιλέων. Επίσης θα επισκεφθούμε το βασιλικό παλάτι του Αγ. Γεωργίου.

Η μέρα θα κλείσει με γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο.

3η ημέρα: Πράγα

Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ, στην Δυτική Βοημία, σε απόσταση 120 χλμ. Το Κάρλοβυ Βάρυ, είναι πασίγνωστη λουτρόπολη και ταυτόχρονα τόπο συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Η πόλη ιδρύθηκε το 1350 και διαθέτει εδώ και 5 αιώνες το μεγαλύτερο spa της Τσεχίας. Τα αρτ νουβό κτίρια και η φυσική ομορφιά του τοπίου θα μας εντυπωσιάσουν.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, έχετε ελεύθερο χρόνος και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο της περιοχής.

4η ημέρα: Πράγα – Aθήνα

Η μέρα σας είναι ελεύθερη για περιπάτους και ψώνια. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με καραβάκι στον ποταμό Μολδάβα, ή να κάνετε μια εκδρομή στο μαργαριτάρι της Νότιας Τσεχίας (185 χλμ), το Τσέσκυ Κρούμλοβ. Μεσαιωνική πόλη περικυκλωμένη από τους μαιάνδρους του Μολδάβα, με το επιβλητικό κάστρο του, δεύτερο σε μέγεθος της Τσεχίας, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Τέλος, επιβιβαζόμαστε στο αεροπλάνο για Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.