Αρχική Αεροπορικά Νέα Nα παραδειγματιστεί η κυβέρνηση από τις ανταγωνίστριες χώρες σε ότι αφορά τους...

Nα παραδειγματιστεί η κυβέρνηση από τις ανταγωνίστριες χώρες σε ότι αφορά τους συντελεστές ΦΠΑ και την προβολή της Ελλάδας, ζητάει η ΓΕΠΟΕΤ.

ΓΕΠΟΕΤNα παραδειγματιστεί η κυβέρνηση από τις ανταγωνίστριες χώρες σε ότι αφορά τους  συντελεστές ΦΠΑ και την προβολή της Ελλάδας, ζητάει η ΓΕΠΟΕΤ. Τα  περιθώρια έχουν στενέψει και επείγει να ληφθούν αποφάσεις για την τόνωση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Θα πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην εξομοίωση των επιπέδων του ΦΠΑ σε όλο το εύρος των τουριστικών υπηρεσιών με αυτά που ισχύουν στις ανταγωνιστικές τουριστικά χώρες, αλλά και να ενισχύσει την προβολή της χώρας σε διεθνές επίπεδο.
Συγκεκριμένα η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, με επιστολή που απέστειλε χθες στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς: Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού, τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και τον πρόεδρο του ΕΟΤ,  τονίζει εξ αρχής ότι ζητά ρύθμιση στους συντελεστές ΦΠΑ, παίρνοντας υπ’ όψη την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία και τη δεινή κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας.
«Οι επιχειρήσεις μας δεν αντέχουν πλέον, έχοντας απορροφήσει οι ίδιες δυο συνεχόμενες αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ φέτος, μέσα σε 6 μήνες και όταν βλέπουν το τζίρο τους να βαίνει συνεχώς μειούμενος, τη στιγμή, που όλες οι υπόλοιπες επιβαρύνσεις όσον αφορά το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης είναι μακράν υψηλότερες σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριες χώρες».
Η ΓΕΠΟΕΤ παραθέτει στη συνέχεια τα ποσοστά του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων και για τα τουριστικά γραφεία στις χώρες του ανταγωνισμού: Τουρκία 8%, Γερμανία και Ισπανία 7%, Γαλλία 5,5%, Πορτογαλία και Κύπρος 5%.
Στην επιστολή της η ΓΕΠΟΕΤ αναφέρει ακόμη ότι «στα πλαίσια της τόνωσης της εγχώριας οικονομίας και της ενεργοποίησης των ανταγωνιστικών και αναπτυξιακών αντανακλαστικών της, ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση (σ.σ. του Πρωθυπουργού) στον Υπουργό Οικονομικών για τη διάθεση κονδυλίων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον τουρισμό (τουριστικά γραφεία και επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων) και την παρέμβασή σας στον Υπουργό Τουρισμού για τη δυναμική προβολή της χώρας στις αγορές προέλευσης τουριστών, η οποία σήμερα υπολείπεται σε πολύ μεγάλο βαθμό έναντι των ανταγωνιστών μας».
Κλείνοντας την επιστολή της, η ΓΕΠΟΕΤ επισημαίνει στον Πρωθυπουργό ότι ο τουρισμός μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα και να συνεισφέρει καθοριστικά στις επιτακτικές οικονομικές ανάγκες της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.