Αρχική Airlines News Emirates Airline το πρώτο εξάμηνο του 2010 αυξήθηκαν κατά κατά 351% τα...

Emirates Airline το πρώτο εξάμηνο του 2010 αυξήθηκαν κατά κατά 351% τα καθαρά της κέρδη

Emirates αύξηση παρουσίασαν το πρώτο εξάμηνο του 2010 τα κέρδη τηςΗ αεροπορική εταιρεία Emirates Airline παρουσίασε τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2010, το οποίο ξεκίνησε τον μήνα Απρίλιο. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου 2010, η Emirates:

·         Αύξησε κατά 351% τα καθαρά της κέρδη φτάνοντας τα 925 εκατ. δολάρια
·         Αύξησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα, καθώς σημείωσε 17,3% αύξηση στη μεταφορά επιβατικού κοινού
·         Παρήγγειλε 62 νέα αεροσκάφη
·         81.2% πληρότητα, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει σημειωθεί ποτέ στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου
Τα καθαρά κέρδη της αεροπορικής εταιρείας ανήλθαν σε 925 εκατ. δολάρια, για τους πρώτους 6 μήνες αυτού του οικονομικού έτους (Απρίλιος έως Σεπτέμβριος 2010), σημειώνοντας αύξηση 351,2% από την προηγούμενη χρονιά, κατά την οποία η εταιρεία σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 205 εκατ. δολαρίων.

Η Α.Ε. Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, Πρόεδρος και C.E.O. της Emirates Airline και του Ομίλου Emirates δήλωσε: «Τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2010-11 είναι σημαντικά ενισχυμένα, και αντικατοπτρίζουν την επιτυχία της Emirates και την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών, που υποστηρίζεται από επενδύσεις σε νέα αεροσκάφη, στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε τα κέρδη για την ανάπτυξη της εταιρείας, ενώ η υγιής χρηματοοικονομική μας θέση μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε με επιτυχία σε όλες τις οικονομικές μας υποχρεώσεις και να αυξήσουμε τη χρηματοδότηση για τις μελλοντικές παραδόσεις αεροσκαφών. Η ισχυρή θέση μας σήμερα, είναι αποτέλεσμα της ικανότητάς μας να προσαρμοζόμαστε και να διανύουμε μια δυναμική περίοδο ανάπτυξης. Με την παραγγελία 62 νέων αεροσκαφών κατά το πρώτο εξάμηνο, παραμένουμε στη σωστή θέση ώστε να επωφεληθούμε από αυτή την ανάπτυξη».

Σημειώνοντας θετική μεταβολή στον αεροπορικό τομέα, η Emirates Airline έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση στην μεταφορά επιβατών φτάνοντας συνολικά τα 15,5 εκατ., καταγράφοντας ποσοστό πληρότητας 81,2 %, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει σημειωθεί ποτέ στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου.  Η πληρότητα στην Πρώτη και Διακεκριμένη θέση έχει αυξηθεί κατά 2.6% απεικονίζοντας την αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία.

Η Emirates SkyCargo έχει επίσης καταγράψει μια ισχυρή απόδοση σε όλο το δίκτυο, σημειώνοντας αύξηση των εσόδων κατά  48,4% σε 1,2 δις. δολάρια, με τη χωρητικότητα φορτίου να έχει αυξηθεί κατά 23,7% σε 897.000 τόνους, σε σύγκριση με τους 725.000 τόνους για την ίδια περίοδο του προηγουμένου έτους. Η Emirates SkyCargo συνεχίζει να παρουσιάζει σταθερή αύξηση των εσόδων που συμβάλλουν κατά 17,8% στα έσοδα της εταιρείας.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της Emirates αυξήθηκαν σε 3,4 δις. δολάρια στα τέλη Σεπτεμβρίου, μία σημαντική βελτίωση κατά 18,5% σε σχέση με τα αποτελέσματα της 31ης Μαρτίου του 2010. Η αύξηση αυτή στο ταμειακό υπόλοιπο επετεύχθη έπειτα από τη διευθέτηση εκροών κεφαλαίων από 654 εκατ. δολάρια, κυρίως για την πληρωμή αεροσκαφών. Τα καύσιμα εξακολουθούν να είναι η μεγαλύτερη δαπάνη για την αεροπορική εταιρεία με τις λειτουργικές δαπάνες να φτάνουν το 22,6%, 6,3 δις. δολάρια.

«Μελλοντικές επενδύσεις και προσαρμογή των δραστηριοτήτων όποτε απαιτείται, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής στρατηγικής μας. Αυτή η ευελιξία μας παρέχει τη δυνατότητα αύξησης της διακίνησης επιβατών και φορτίου σε προορισμούς υψηλής ζήτησης» πρόσθεσε ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al-Maktoum.

Τα έσοδα της Emirates, συμπεριλαμβανομένων λοιπών διαχειριστικών εσόδων, φτάνουν τα 7,2 δις. δολάρια για το εξάμηνο αντιπροσωπεύοντας σημαντική αύξηση 35,5% σε σύγκριση με τα έσοδα των 5,3 δις. δολαρίων κατά την ίδια περίοδο του περασμένου έτους

Η Emirates εγκαινίασε έξι νέους προορισμούς από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους – Άμστερνταμ, Πράγα, Μαδρίτη, Ντακάρ για επιβατικές μεταφορές και στο Αλμάτι και Μπάκραμ μόνο για μεταφορά φορτίου. Επιπλέον υπάρχουσες αγορές έχουν ενισχυθεί, με αύξηση της συχνότητας και χωρητικότητας μέσω μεγαλύτερων αεροσκαφών.

Ενισχύοντας το ήδη υπάρχον δίκτυο του Emirates A380, εγκαινιάστηκαν δύο νέοι προορισμοί, το Μάντσεστερ και το Πεκίνο. Το A380 εξακολουθεί να είναι δημοφιλές σε όλους τους προορισμούς που εξυπηρετεί και έχει καταστεί η ναυαρχίδα της εταιρείας στον τομέα της άνεσης των επιβατών, της καινοτομίας, της λειτουργίας, της περιβαλλοντικής απόδοσης και της παραγωγής εσόδων.

Η Emirates συνέχισε να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στο «προϊόν της», με την παράδοση έξι νέων αεροσκαφών, πέντε αεροσκαφών τύπου Α380 της Airbus και ένα Boeing 777 και το άνοιγμα lounge στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαγκάη. Επιπλέον δύο νέα αεροσκάφη έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν πριν το τέλος του οικονομικού έτους (31 Μαρτίου 2011).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.