Αρχική Tourism Την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού...

Την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης από την Κύπρο

υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. ΝικητιάδηςΤην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού η οποία θα υποστηριχθεί με ευρύτερες αλλαγές που προωθούνται και αφορούν τη δημιουργία ενός «Καλλικράτη» στον ελληνικό αθλητισμό, ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης από την Κύπρο μιλώντας στο 2ο Αθλητικό Συμπόσιο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο.
Συμμετέχοντας στις εργασίες του συμποσίου ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του κόμματος κ. Γιαννάκη Ομήρου, ο κ. Νικητιάδης ανέφερε ότι «ο αθλητισμός για εμάς είναι πολιτισμός, είναι ιστορία, είναι ιδεολογία. Το μεγαλείο που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας έχουμε υποχρέωση, να το διατηρήσουμε, να το καλλιεργήσουμε, να το προβάλλουμε και να διαδώσουμε σ’ ολόκληρο τον κόσμο ότι παραλάβαμε από την αρχαία Ελλάδα, η οποία έδινε ένα σαφές ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο στο «αγωνίζεσθαι»: Αγώνες, Αθλητισμός, Ειρήνη».
Ο υφυπουργός, χαρακτήρισε τον αθλητικό τουρισμό ως προσοδοφόρο τομέα ο οποίος όμως έμεινε αναξιοποίητος μέχρι σήμερα και ανέφερε ότι «υπάρχει ένα πεδίο δόξης λαμπρόν». Επίσης, εκτίμησε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις που θα στηρίξουν την ανάπτυξη αυτής της τόσο σημαντικής μορφής τουρισμού.
Παράλληλα επισήμανε ότι οι έλληνες της Κύπρου και της Ελλάδας έχουν υποχρέωση να καταστούν θεματοφύλακες του αρχαιοελληνικού αθλητικού πνεύματος και να κρατήσουν τη θεσμική ασπίδα στην επίθεση του παράλογου ανταγωνισμού που μετατρέπει την αγαθή έριδα σε ανελέητο αγώνα που εμπορευματοποιεί το σύνολο του αθλητισμού, νοθεύει το φίλαθλο πνεύμα και οδηγεί πολλές φορές στον τυφλό φανατισμό.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Νικητιάδης τόνισε  ότι «χρειαζόμαστε σημαντικές ανατροπές στον χώρο του αθλητισμού. Απαιτείται πλήρης ανατροπή των φαινομένων της βίας και πολλά ακόμη. Χρειαζόμαστε και στον αθλητισμό έναν Καλλικράτη, στον οποίο είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.