Αρχική General Συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 28 Νοεμβρίου η απεργία της ΠΝΟ

Συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 28 Νοεμβρίου η απεργία της ΠΝΟ

Συνεχίζεται η απεργία των ναυτεργατών για άλλες 48 ώρεςTην συνέχεια για ένα ακόμη 48 ωρο αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, από τις 06.00 πμ σήμερα 26 Νοεμβρίου έως την 06.00 πμ της Κυριακής 28 Νοεμβρίου, 2010 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της ΠΝΟ, ζητήθηκε από συνδικαλιστές η εξαίρεση από την απεργία, της BLUE STAR FERRIES της ΑΤΤΙΚΑ GROUP, καθώς η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει δεχθεί να χορηγήσει αύξηση 2% στα πληρώματα της, αλλά το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό. Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά Επιβατηγά – Οχηματαγωγά, τα Μεσογειακά Φορτηγά και τα Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας. Η διοίκηση της ΠΝΟ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι με εξαίρεση των τριών εργοδοτικών οργανώσεων, που έχουν ήδη υπογράψει, δηλαδή την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και την Ένωση Πορθμείων Εσωτερικού που προηγήθηκαν, δεν υπάρχει προθυμία προσέλευσης των οργανώσεων εργοδοτών των άλλων κατηγοριών πλοίων, στην υπογραφή και των υπόλοιπων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2010, που ήδη πλησιάζει στη λήξη του.
Έκληση από το πουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας να πρυτανεύσει η λογική.
Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν στις προμήθειες των νησιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.