Αρχική Hotels Παύλος Γερουλάνος «η Αθήνα το ’χει»

Παύλος Γερουλάνος «η Αθήνα το ’χει»

 Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής κ. Γιάννης Α. Ρέτσος (αριστερά), ο Υπουργός Τουρισμού - Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ο Γεν. Γραμματέας της ΕΞΑ-Α κ. Αλέξανδρος Ε. ΒασιλικόςΣτη κατάμεστη από Ξενοδόχους αίθουσα της “Μεγάλης Βρετάννιας”, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μαζί με δυσκολίες της παρούσας οικονομικής κρίσης και τις ακυρώσεις, λόγω της υποβάθμισης της πόλης, τις διαμαρτυρίες, τις πορείες, την κατάληψη της Ακρόπολης…,  ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, στην χθεσινή Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής, έδειξε πως δεν είναι μόνο πλήρως ενημερωμένος, αλλά πως κάνει αξιόλογες προσπάθειες μαζί με το επιτελείο του Υπουργείου του, να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο προορισμός που λέγεται Αθήνα-Αττική, και να αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει.
Ο κ. Γερουλάνος στην χθεσινή του ομιλία τόνισε πως, “για να γίνεις ξενοδόχος της Αθήνας όπως εσείς, να επενδύσεις και να ζεις σε αυτήν την πόλη, πρέπει να ανήκεις σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων με κάποια κοινά χαρακτηριστικά: μια υπέρμετρη αγάπη για την Αθήνα και την Αττική, ένα άλλο μάτι να την βλέπεις την πόλη, και μια διαφορετική αντίληψη για το τι μπορεί να γίνει αυτή η πόλη αν όλοι δουλέψουμε μαζί.
Κοινά χαρακτηριστικά που συνοψίζονται σε μία φράση: «Η Αθήνα το ‘χει!». Κοινά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις για να ετοιμάσεις ένα εξαιρετικό λεύκωμα σαν αυτό που παρουσιάζετε σήμερα. Κοινά χαρακτηριστικά που λίγοι άνθρωποι συμμερίζονται. Λίγοι αλλά καλοί. Άνθρωποι, όπως η Μέλινα, που έσωσαν την Πλάκα. Όπως ο Τρίτσης, που οραματίστηκαν και υλοποίησαν την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων. Άνθρωποι που αντιμετώπισαν κάθε αντίσταση για να χτίσουν το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως. Άνθρωποι που σχεδίασαν και επένδυσαν στα μεγάλα έργα, που οραματίστηκαν και έφεραν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα. Και ξαφνικά κάτι άλλαξε.”
“Οι άνθρωποι που την διαχειρίστηκαν: Ούτε κατάλαβαν την αξία της, ούτε κατάλαβαν πόσο δύσκολο ήταν να χτιστεί, ούτε κατάλαβαν το απαραίτητο έργο που έπρεπε να γίνει για να διατηρηθεί και να δυναμώσει. Κρίμα. Διότι τώρα καλούμαστε να κάνουμε ένα έργο πολύ πιο δύσκολο από το δικό τους μόνο και μόνο για να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε.”
Τέλος επικεντρώθηκε στο νέο πρόγραμμα του υπουργείο το οποίο ονομάζεται Athens Every Week και έχει στόχο την αναβάθμιση της Αθήνας ως προορισμό.
“Ένα πρόγραμμα που μπορεί να προβάλει με λίγη φαντασία, λίγο κόπο και λίγα χρήματα όλα αυτά που κάνουν την Αθήνα μια πόλη ιδιαίτερη, μια πόλη ζωντανή. Ένα πρόγραμμα που απαντάει το ερώτημα που”, όπως ανέφερε ο Υπουργός, “μας έθεσαν ξένοι ξανά και ξανά στα διάφορα ταξίδια μας: «Που χαθήκατε;» Και δίπλα σε αυτά τα δρώμενα–κράχτες άρχισαν να συνδέονται μια σειρά από άλλες εμπειρίες που μόνες τους δεν θα έφερναν επισκέπτες αλλά που μπορούν να εμπλουτίσουν την εμπειρία του επισκέπτη.
Τις δυνατότητες του Athens Every Week αναγνώρισαν άμεσα εκείνοι από εσάς που το άκουσαν, οι αερογραμμές που φέρνουν κόσμο στην Αθήνα, η τοπική κοινωνία αλλά και όλοι μας οι φορείς που ψάχνουν απεγνωσμένα που να εστιάσουν την προσοχή των δράσεών τους. Μαζί δουλεύουμε και θα δουλέψουμε ώστε αυτό το πρόγραμμα να υπηρετήσει τις δικές σας ανάγκες.  Ώστε να γίνει πλατφόρμα που όλοι μας θα συνεργαστούμε για να φέρουμε επισκέπτες στην πόλη. Είναι προφανές ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να βγούμε από την κατάσταση που σήμερα αντιμετωπίζουμε και είναι προφανές ότι δεν θα ξεκινήσουν όλα στρωτά από την πρώτη μέρα.”

Κλείνοντας ο κ. Γερουλάνος, κάλεσε όλους να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν το Athens Every Week, και όπως τόνισε “Να τους μεταφέρουμε την πεποίθησή μας ότι «η Αθήνα το ’χει».”

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. «Η Αθήνα το ‘χει!». ΑΛΛΑ Ο κ. Γερουλάνος ” ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ”
    ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΚΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΟΥΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ??? … ΣΥΓΝΩΜΗ…ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού( – Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου!!!!!) κος Γιώργος Νικητιάδης ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.