Αρχική Hotels ΞΕΕ -η μείωση του ΦΠΑ θα συμβάλλει κατά τουλάχιστον 630 εκατομμύρια ευρώ...

ΞΕΕ -η μείωση του ΦΠΑ θα συμβάλλει κατά τουλάχιστον 630 εκατομμύρια ευρώ στην άνοδο των τουριστικών εισπράξεων της χώρας από τον εισερχόμενο τουρισμό.

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ΕλλάδοςΗ πoσοστιαία μείωση του τουριστικού ΦΠΑ κατά 4,5% στη διαμονή αποτελεί έναν σημαντικό προωθητικό παράγοντα της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού.
Επισημαίνεται ότι με την αναφερόμενη μείωση εξαλείφεται η διαφοροποίηση των ελληνικών τιμών σε σχέση με τις κύριες ανταγωνιστικές χώρες την οποία και εκμεταλλεύτηκαν την  τελευταία χρονιά. Υπογραμμίζεται ότι η πτώση του ΦΠΑ αυξάνει το περιφερειακό εισόδημα και ενισχύει την απασχόληση στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα συμμετέχει αυξητικά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας. Σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων -μελετητικό και ερευνητικό όργανο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας-
η μείωση αυτή θα συμβάλλει κατά τουλάχιστον 630 εκατομμύρια ευρώ στην άνοδο των  τουριστικών εισπράξεων της χώρας από τον εισερχόμενο τουρισμό.

Σημειώνεται ότι σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς η μείωση του ΦΠΑ στην τουριστική διαμονή θα δώσει ώθηση συνολικά στην ζήτηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην ανέλιξη της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό  σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την εικόνα της ως προορισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.