Αρχική Airlines News Επέκταση πτήσεων της Lufthansa το φετινό χειμώνα

Επέκταση πτήσεων της Lufthansa το φετινό χειμώνα

Επέκταση πτήσεων της Lufthansa το φετινό χειμώναTρεις νέοι προορισμοί στο χειμερινό πρόγραμμα 2010/11 – Ανανέωση στόλου με μεγαλύτερα αεροσκάφη και μεγαλύτερη παραγωγικότητα θα οδηγήσουν σε αύξηση δυναμικότητας
Η Lufthansa προσθέτει περισσότερους προορισμούς και συχνότητες στο ήδη υπάρχον δίκτυό της το φετινό χειμώνα. Έχει προγραμματιστεί ένας μέσος όρος 12.218 πτήσεων εβδομαδιαίως, συγκριτικά με τις 11.803 πτήσεις (+3.5%) τη χειμερινή περίοδο 2009/10. Από τις 31 Οκτωβρίου, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα, η Lufthansa θα προσφέρει πτήσεις προς 197 προορισμούς σε 85 χώρες (περσινή χρονιά: 191 προορισμοί σε 78 χώρες). Οι τελευταίες τρεις προσθήκες στο δίκτυο δρομολογίων είναι η Μπογκοτά, το Pointe Noire και το Λουξεμβούργο. «Δεν προσφέρουμε στους πελάτες μας απλά πρόσβαση σε ένα εκτενές δίκτυο προς τη Νότια Αμερική και την Αφρική», δηλώνει ο κύριος Karl Ulrich Garnadt, μέλος του Συμβουλίου της Lufthansa German Airlines. «Εφ’ εξής, θα πραγματοποιούμε μια σειρά από εποχιακά δρομολόγια, όπως Μόναχο- Μόντρεαλ ή Ντίσελντορφ- Κολονία, κατά τους χειμερινούς μήνες, καθιστώντας για πρώτη φορά αυτές τις πόλεις προορισμούς για όλο το χρόνο».
Η διαθεσιμότητα στο ερχόμενο χειμερινό πρόγραμμα θα αυξηθεί κατά 9,1% συγκριτικά με πέρσι. Αυτή η αύξηση οφείλεται στο συνεχιζόμενο πρόγραμμα ανανέωσης στόλου της Lufthansa, σύμφωνα με το οποίο ήδη υπάρχοντα αεροσκάφη αντικαθιστώνται με μεγαλύτερα και αποδοτικότερα. Αυτό το χειμώνα, η Lufthansa θα λειτουργεί επίσης 4 Airbus A380 σε πλήρη δυναμικότητα. Άλλος ένας παράγοντας είναι το αυξημένο δίκτυο δρομολογίων, με τρεις νέους προορισμούς και μεγαλύτερες συχνότητες σε ήδη υπάρχοντα δρομολόγια. «Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης δυναμικότητας οφείλεται στο νέο και μεγαλύτερο περιφερειακό αεροσκάφος καθώς και στη νέα ναυαρχίδα μας, το Α380. Επιπλέον, επιτυγχάνουμε ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα ως αποτέλεσμα βελτιωμένης αξιοποίησης της δυναμικότητας», δηλώνει ο Karl Ulrich Garnadt. «Η αυξημένη δυναμικότητα οφείλεται στη μεταβολής της διάταξης θέσεων στο νέο μας προϊόν στα Ευρωπαϊκά δρομολόγια». Το χειμερινό πρόγραμμα 2010/11 τίθεται σε εφαρμογή από την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 και θα ισχύει μέχρι Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011.
Νέες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων προς Κολομβία και Δημοκρατία του Κονγκό
Η Lufthansa επεκτείνει το δίκτυο δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων με την προσθήκη αρκετών νέων προορισμών σε αναπτυσσόμενες αγορές στη Νότιο Αμερική και την Αφρική. Στις 31 Οκτωβρίου, αρχίζουν εκ νέου οι πτήσεις προς την πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά. Πέντε πτήσεις την εβδομάδα, που θα εκτελούνται από αεροσκάφος Airbus A340, έχουν προγραμματιστεί μεταξύ Φρανκφούρτης και Μπογκοτά. Η Lufthansa εξυπηρετούσε τη μεγάλη αυτή πόλη στα βορειοδυτικά της Νοτίου Αμερικής μέχρι το 2001. Με την αποκατάσταση του δρομολογίου αυτού, η Lufthansa θα προσφέρει στους πελάτες της συνολικά 62 πτήσεις την εβδομάδα προς τέσσερις προορισμούς στη Νότιο Αμερική.
Παράλληλα, η Lufthansa εγκαινιάζει νέο δρομολόγιο προς την Αφρική. Από τις 31 Οκτωβρίου, πτήσεις από τη Φρανκφούρτη προς το Pointe Noire στη Δημοκρατία του Κονγκό θα εκτελούνται πέντε φορές την εβδομάδα με αεροσκάφος Boeing 737-800 της PrivatAir, με ενδιάμεσο σταθμό τη Λίμπρεβιλ στη Γκαμπόν. Η Λίμπρεβιλ θα εξυπηρετείται πλέον απευθείας από τη Φρανκφούρτη. Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια, η Lufthansa έχει προσθέσει πέντε νέους προορισμούς της Αφρικής στο δίκτυό της.
Εποχιακές συνδέσεις από το Μόναχο προς το Μόντρεαλ και την Ουάσινγκτον θα συνεχιστούν το χειμώνα, καθιστώντας αυτές τις πόλεις προορισμούς για όλο το χρόνο. Οι ώρες πτήσεων στο θερινό πρόγραμμα θα βελτιστοποιηθούν για τη χειμερινή περίοδο.
Προσχώρηση του Λουξεμβούργου στο δίκτυο της Lufthansa
Το φετινό χειμώνα η Lufthansa επεκτείνει το εκτενές της δίκτυο και στην Ευρώπη, με την εισαγωγή πτήσεων από το Μόναχο προς το Λουξεμβούργο, που θα αυξήσουν τα δρομολόγια που προσφέρονται από τη συνεργαζόμενη εταιρία Luxair. Το δρομολόγιο θα εκτελείται έως και δύο φορές ημερησίως από αεροσκάφος CityLine CRJ700 της Lufthansa. Επιπλέον, η Luxair θα προσφέρει τρεις απευθείας πτήσεις την ημέρα από Λουξεμβούργο προς Μόναχο. Για πρώτη φορά επίσης, η Lufthansa θα εκτελεί το εποχιακό θερινό δρομολόγιο από Ντίσελντορφ προς Βενετία και Νίκαια καθώς και από Αμβούργο προς Νίκαια και το χειμώνα. Έχουν αυξηθεί και οι συχνότητες πτήσεων σε πολλά δρομολόγια από το Ντίσελντορφ. Για παράδειγμα, η Lufthansa θα προσφέρει για πρώτη φορά καθημερινό δρομολόγιο στη διαδρομή Ντίσελντορφ- Μαϊάμι και στη διάρκεια του χειμώνα.
Για οικονομικούς λόγους, η Lufthansa πρόσφατα απέσυρε το δρομολόγιο Αμβούργο- Ίνσμπρουκ Αυστρίας. Εφ’ εξής, αυτό το δρομολόγιο θα εκτελείται με συνεργασία κοινού κωδικού με την Austrian Airlines.
Οι άλλες τέσσερις αεροπορικές εταιρίες του ομίλου Lufthansa Airline Group – Austrian Airlines, bmi, Brussels Airlines και SWISS – λανσάρουν επίσης το χειμερινό τους πρόγραμμα στις 31 Οκτωβρίου. Μαζί, οι πέντε αεροπορικές εταιρίες θα εξυπηρετούν, από εκείνη την ημέρα, 258 προορισμούς σε 107 χώρες σε 4 ηπείρους από τους κόμβους τους σε Βρυξέλλες, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Λονδίνο (Heathrow), Μόναχο, Βιέννη και Ζυρίχη, ενώ παράλληλα θα αυξήσουν τις συχνότητές τους σε πολλές πτήσεις κοινού κωδικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.