Αρχική General Σύσκεψη για την ασφάλεια στην αλυσίδα διακίνησης δεμάτων

Σύσκεψη για την ασφάλεια στην αλυσίδα διακίνησης δεμάτων

Σύσκεψη για την ασφάλεια στην αλυσίδα διακίνησης δεμάτωνΗ ασφάλεια στην αλυσίδα της διακίνησης δεμάτων ήταν το θέμα σύσκεψης υπό την Προεδρία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνιών Σωκράτη Κάτσικα, του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Οδυσσέα Βλάμη, του Προέδρου των Ελληνικών Ταχυδρομείων Παναγιώτη Βουρνά, του Διευθύνοντα Συμβούλου των ΕΛΤΑ Χρήστου Βαρσάμη, του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ Κων/νου Ταρλαγιά και του Διευθυντή της Δ/15 της ΥΠΑ Γιώργου Νίκου.
Κατά τη σύσκεψη, επιβεβαιώθηκε ότι τα ΕΛΤΑ και οι Ταχυμεταφορές ακολουθούν τα όσα προβλέπει η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, η ΥΠΑ τηρεί πιστά το Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας και γενικότερα στη μεταφορά δεμάτων ισχύει στην χώρα μας ό,τι προβλέπεται για όλες τις χώρες της Ε.Ε. Με δεδομένο ότι για τα πακέτα που εστάλησαν στο εξωτερικό από την Ελλάδα, προκαλώντας το διεθνές ενδιαφέρον, δεν υπήρξε εμπλοκή καμιάς κρατικής υπηρεσίας, η ΥΠΑ έχει ζητήσει αναλυτική έκθεση αξιολόγησης των συμβάντων.
Ο Υπουργός, ζήτησε να εκδοθούν εγκύκλιοι, να πραγματοποιηθούν συσκέψεις και να δοθούν εντολές για εγρήγορση και πιστή τήρηση των κανονισμών σε όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.
Κατά τη σύσκεψη κρίθηκε ενδιαφέρουσα η εξέταση, στο πλαίσιο της συζήτησης που εξελίσσεται στην Ε.Ε. σε επίπεδο Ταχυδρομείων και Πολιτικής Αεροπορίας, πρότασης για παράδοση ανοιχτών δεμάτων τα οποία θα σφραγίζονται ενώπιον ταχυδρομικού υπαλλήλου -κατά το πρότυπο των συστημένων-, με ιδιαίτερη μέριμνα όμως στο απόρρητο των επικοινωνιών και την τυχόν καθυστέρηση στη διαβίβαση.
Επίσης, συζητήθηκε η καθιέρωση γενικευμένης χρήσης εσωτερικού κυκλώματος καταγραφής σε όλα τα γραφεία παράδοσης φακέλων και δεμάτων, σύστημα που λειτουργεί στα περισσότερα καταστήματα των ΕΛΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.