Αρχική legacy Η Invest in Greece ηγείται της προσπάθειας για κοινή επενδυτική πολιτική

Η Invest in Greece ηγείται της προσπάθειας για κοινή επενδυτική πολιτική

Χρήστος Αλεξάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Invest in GreeceΗ εταιρεία Invest in Greece βρέθηκε στη Νάπολη για να συμμετάσχει, εκπροσωπούμενη από το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Αλεξάκη, στην 1η Επιχειρησιακή Συνάντηση της Μεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης: PAM – Panel on External Trade and Investments in the Mediterranean, στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2010. Η συνάντηση τέλεσε υπό την αιγίδα του Ιταλικού Κοινοβουλίου και συνδιοργανώθηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (PAM), την Ομοσπονδία των Βιομηχάνων της Ιταλίας (Confindustria) και την Ένωση Βιομηχάνων Νάπολης.
Συγκεκριμένα, παρόντες στην Επιχειρησιακή Συνάντηση ήταν οι αντιπρόσωποι Βουλευτές των χωρών μελών της Μεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και οι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι θεσμικών, επενδυτικών, οικονομικών και κλαδικών οργανισμών. Στόχος της συνάντησης ήταν η ανάδειξη επιχειρησιακών μέτρων που πρέπει να ληφθούν από τα Κοινοβούλια όλων των χωρών, ώστε να επιταχυνθεί η οικονομική ανάκαμψη της περιοχής της Μεσογείου. Συνεπώς, κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η εξεύρεση εναλλακτικών για την τόνωση και διευκόλυνση του εμπορίου, η δημιουργία Μεσογειακής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, η δημιουργία περιφερειακής Τράπεζας Επενδύσεων, αλλά και τα μέτρα για την παγκόσμια προβολή της περιοχής ως ανταγωνιστικού επενδυτικού προορισμού.
Η έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης έγινε από τον Δρ. Giovanni Lettieri, Πρόεδρο της Ένωσης Βιομηχάνων της Νάπολης, τον Ιταλό Γερουσιαστή Francesco Maria Amoruso, τον Πρόεδρο της Περιφέρειας της Καμπανίας, Stefano Caldoro και τον Αιγύπτιο Γερουσιαστή και Πρόεδρο του PAM, Mohammed Abou El Enein. Η εταιρεία Invest in Greece συμμετείχε στη συνάντηση της Μόνιμης επιτροπής της Μεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης μετά από πρόσκληση της επιτροπής και ως απόρροια της παρουσίας και της γόνιμης θεσμικής δικτύωσης της εταιρείας τον περασμένο Μάιο στη Λισαβόνα. Στην ομιλία του στη θεματική ενότητα “Impact of the economic crisis on the Mediterranean region & the road to recovery: case studies from PAM countries”, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Χρήστος Αλεξάκης, παρουσίασε τις θεσμικές αλλαγές που έχει δρομολογήσει η Ελληνική Κυβέρνηση ώστε να βελτιώσει το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας, όπως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, το σ/ν Στρατηγικών Επενδύσεων, η απλοποίηση αδειοδότησης για την ίδρυση επιχειρήσεων, κ.α.
Ιδιαίτερα ουσιαστική και εποικοδομητική υπήρξε η συμβολή της Invest in Greece στο διάλογο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Μεσογείου και της προσέλκυσης επενδύσεων. Ο κ. Αλεξάκης κατέθεσε πρόταση πολυμερούς συνεργασίας με όλους τους ομολόγους Οργανισμούς στη Μεσόγειο, για τη σύνταξη εισήγησης προς τα Κοινοβούλια των χωρών της Μεσογείου να εναρμονιστεί η σχετική με τις επενδύσεις νομοθεσία όλων των χωρών-μελών. Η τελική εισήγηση θα προκύψει μετά από κωδικοποίηση και συγκριτική ανάλυση των νομοθεσιών των χωρών μελών και ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών. Απώτερος στόχος της ελληνικής πρότασης είναι η διευκόλυνση των διεθνών επενδυτών, καθώς η εναρμόνιση θα οδηγήσει σε ένα φιλικότερο και ομοιογενές επενδυτικό θεσμικό πλαίσιο για αυτούς, ανεξάρτητα από τη χώρα υποδοχής της επένδυσής τους. Η πρόταση έτυχε θερμής υποδοχής από τους συνέδρους, και το PAM ανέθεσε στην Invest in Greece την ηγεσία και το συντονισμό της σχετικής Ομάδας Εργασίας. Ταυτόχρονα,  προτάθηκε στην εταιρεία να είναι πλέον πλήρες μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Μεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.