Αρχική legacy Η Άνοιξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στην Αγροτική Οικονομία

Η Άνοιξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στην Αγροτική Οικονομία

Η Άνοιξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στην Αγροτική ΟικονομίαΣτο Συνέδριο «Η Άνοιξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στην Αγροτική Οικονομία», που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, την Πέμπτη, 18 Νοε 2010, 10.00, θα εισηγηθεί ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης στο θέμα « Η Αγροτική Οικονομία στην Ελλάδα του 2010».
Το Συνέδριο, που διοργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών- ΕΣΥΝΕ, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «One Hundred Start Ups» είναι το 3ο Συνέδριο Ελληνικών Νέων Επιχειρήσεων, είπε ο πρόεδρος του κ. Δημήτριος Τσίγκας. H Πρωτοβουλία του ΕΣΥΝΕ «One Hundred Start Ups» για το VC Funding & τα Angel Investments γεννήθηκε μέσα από την αγωνία των ελλήνων νέων επιχειρηματιών για την επιτυχή δραστηριοποίησή τους στις διεθνείς αγορές και τη συνειδητοποίηση της ανάγκης για κεφάλαιο υψηλού ρίσκου ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα. Σκοπός της Πρωτοβουλίας “One Hundred Start Ups” είναι να συντονίσει ελληνικά Start-Ups που έχουν επιχειρηματικά σχέδια ώριμα να δεχτούν χρηματοδότηση από εταιρείες Venture Capital ή Angel Investors. (www.onehundredstartups.com).
Οι τέσσερις ενότητες του Συνεδρίου καλύπτουν τους τομείς: Παρουσιάσεις start Up (Αριούσιος οίνος, Δικό μας, Fereikos-Helix κλπ), Επιτυχημένες Επιχειρήσεις (Mediterra, Trikalinos, Ελληνική Διατροφή κλπ), Επενδύοντας (Attica Ventures, Capital Connect) και Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Με όλους, από τους επίσημους φορείς της πολιτείας έως τους ακαδημαϊκούς, να επισημαίνουν ότι η αγροτική παραγωγή μπορεί να γίνει ο κύριος μοχλός για την έξοδό της Ελλάδας από την κρίση, το 3ο Συνέδριο Ελληνικών Νέων Επιχειρήσεων (18/11/2010, 10.00, ΣΕΦ) είναι ο κατάλληλος χώρος για την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργειών ή/& συνεργασιών στον αγροδιατροφικό τομέα.
Σύντομα, προβλέπεται ότι θα υπάρχει πρόσθετη ανάγκη για 1.000.000.000 ισοδυνάμων τόνων σιτηρών για την διατροφή των ανθρώπων του πλανήτη, που από μόνο του είναι μια εξαίρετη επιχειρηματική ευκαιρία, τόσο για την αγροτική παραγωγή, όσο και την μεταποίηση, τις μετακινήσεις-αποθηκεύσεις (logistics), όσο και την εμπορία, αλλά και την διατροφή.
Σε σεμινάριο που οργανώθηκε από τον Ευρωβουλευτή κ. Σ. Δανέλλη στο Ευρ. Κοινοβούλιο (26/11/2010), οι Νέοι Αγρότες της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις προσεγγίσεις τόσο της ΕΕ και κρατικών δομών, όσο και τις θέσεις της origin και της EURO COMMERCE. Ταυτόχρονα με την παγκοσμιοποιημένη προσέγγιση του αγροδιατροφικού τομέα, διαπιστώνεται μια όλο και μεγαλύτερη τάση για Τοπικές Αγορές, Τοπικές Εφοδιαστικές Αλυσίδες, αλλά και τον Αγροτουρισμό, με αναστροφή του μοντέλου κατανάλωσης. Όλα αυτά δημιουργούν νέες επιχειρηματικές δυνατότητες στην αγροτική οικονομία και ειδικότερα στον αγροδιατροφικό τομέα.
Την Πέμπτη, 18 Νοε 2010, 10.00, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, το Συνέδριο «Η Άνοιξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στην Αγροτική Οικονομία», δημιουργεί μια πλατφόρμα συνάντησης, συζήτησης και προώθησης της ανάπτυξης συνεργασίων στον αγροδιατροφικό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.