Αρχική legacy Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του κ. Ρέππα και του νέου Δ.Σ. της...

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του κ. Ρέππα και του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των σιδηροδρομικών

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του κ. Ρέππα και του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των σιδηροδρομικώνΧωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα και της νέας Διοίκησης της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών
Μετά την συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Χάρης Τσιόκας δήλωσε:
«Είδαμε σήμερα τη νέα διοίκηση που προέκυψε από το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στο σιδηρόδρομο. Θέλουμε με απόλυτη ευθύτητα να επαναλάβουμε ότι, η βούληση αυτής της Κυβέρνησης θα δώσει λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο δεν άγγιξε το πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια και επιβάρυνε τον Έλληνα πολίτη φορολογικά, ενώ την ίδια ώρα απαξίωνε τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Η λύση αυτή, θα είναι τέτοια που θα κρατήσει όρθιο το σιδηρόδρομο, θα τον εντάξει στα διευρωπαϊκά δίκτυα και θα έχει οικονομικά αποτελέσματα με πλήρη εξυγίανση.
Σε αυτήν την κατεύθυνση λοιπόν, διαβεβαιώνουμε τους εργαζόμενους στον ελληνικό σιδηρόδρομο ότι οι τακτικές τους αποδοχές δεν θα θιγούν, δεν θα υπάρξει καμία απόλυση και το πλεονάζον προσωπικό, με ασφάλεια θα έχει δουλειά σε άλλες ανοικτές υπηρεσίες του Δημοσίου».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα αποτυπωθεί στο νομοσχέδιο το ζήτημα των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων, ο Γενικός Γραμματέας απάντησε: «Ο Υπουργός με σαφήνεια διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους, όπως άλλωστε το έχει πει και δημόσια, πως οι τακτικές αποδοχές δεν θα θιγούν. Ό,τι αφορά στις νομοθετικές υποχρεώσεις, αυτές προσδιορίζονται από τις συνταγματικές επιταγές και δεν είναι ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με αιτήματα που πρέπει να τα αποτυπώσει κανείς σε ένα κείμενο. Είναι θέματα τα οποία πολιτικά μπορεί να δεσμευτεί η Κυβέρνηση και θα δεσμευτεί».
Οι θέσεις των Σιδηροδρομικών
Οι Σιδηροδρομικοί διαφωνούν με βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις.
Μεγάλη κινητοποίηση των συνδικάτων για την απεργία της Πέμπτης.
Καθοριστική κρίνεται από τους σιδηδρομικούς η απεργιακή κινητοποίηση της επόμενης Πέμπτης 14 Οκτωβρίου.
Τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών θέλουν να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα των μεταφορών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.