Αρχική legacy Υπάλληλοι ΕΟΤ προς Μ.Μ.Ε.: Σταματείστε να αναπαράγετε δημοσιεύματα εις βάρος της αξιοπρέπειας,...

Υπάλληλοι ΕΟΤ προς Μ.Μ.Ε.: Σταματείστε να αναπαράγετε δημοσιεύματα εις βάρος της αξιοπρέπειας, του κύρους και αυτής της ύπαρξης ακόμα, του Οργανισμού

ψήφισμα της Γενικής τους Συνέλευσης των υπαλλήλων του ΕΟΤΜε ψήφισμα της Γενικής τους Συνέλευσης οι υπάλληλοι του ΕΟΤ ζητούν από τα Μ.Μ.Ε., να σταματήσουν να αναπαράγουν επικίνδυνα (με ανυπόστατα και συκοφαντικά στοιχεία, δημοσιεύματα, εκπομπές και ανακοινώσεις στα blogs), και να καλλιεργούν ένα ΑΔΙΚΟ και ΑΓΡΙΟ ΚΛΙΜΑ εις βάρος της αξιοπρέπειας, του κύρους και αυτής της ύπαρξης ακόμα, του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα το “Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Συλλόγων εργαζομένων του ΕΟΤ” αναφέρει τα εξής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Ε.Ο.Τ. και Διπλωματούχων Μηχανικών , με ψήφισμα της Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21/10/2010, απευθύνεται στα Μ.Μ.Ε., στους εκπροσώπους τους, στο Διαδίκτυο και στην Κοινή Γνώμη γενικότερα, επειδή το τελευταίο διάστημα καλλιεργείται και αναπαράγεται επικίνδυνα (με ανυπόστατα και συκοφαντικά στοιχεία, δημοσιεύματα, εκπομπές και ανακοινώσεις στα blogs), ένα ΑΔΙΚΟ και ΑΓΡΙΟ ΚΛΙΜΑ εις βάρος της αξιοπρέπειας, του κύρους και αυτής της ύπαρξης ακόμα, του Οργανισμού, των Εργαζομένων και των οικογενειών τους σε αυτόν και ΔΗΛΩΝΕΙ ότι:
Όλο το βάρος πέφτει στις πλάτες μας, για την υπεράσπιση της αξιοκρατίας, της δεοντολογίας της αποτελεσματικότητας και των κανόνων της εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού και τούτο σε διπλή κατεύθυνση:
Μία προς τα μέσα, έναντι των «επιλεκτικών» τοποθετήσεων – αναθέσεων καθηκόντων, αναβολών υπηρεσιακών – πειθαρχικών Συμβουλίων, κρίσεων κ.λ.π. και
Μία προς τα έξω, έναντι των «καλοπροαίρετων» πληροφοριοδοτών, διαμορφωτών της Κοινής Γνώμης, «ομάδων πίεσης», «αυτοδιοικητικών σειρήνων» κ.λ.π.
Όλο το βάρος το σηκώνουν οι εργαζόμενοι λοιπόν, επειδή η Διοίκηση του Οργανισμού, ως όφειλε, δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει την κύρια ευθύνη της υπεράσπισης των πιο πάνω ΑΞΙΩΝ και δεν φρόντισε με οξυδέρκεια, την αποτροπή αυτού του κλίματος, της απαξίας  και της καταστροφολογίας, που πνίγει τον Οργανισμό και δηλητηριάζει τις μεταξύ μας σχέσεις!
Οι εργαζόμενοι είναι όσο ποτέ άλλοτε, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, μπρος στις θύελλες που έρχονται…!
Η δήλωσή μας αυτή αποτελεί τη στοιχειώδη «γραμμή άμυνας» έναντι των «φθηνών δικαιολογιών», της δήθεν «αντικειμενικής ενημέρωσης», αλλά ταυτόχρονα, αποτελεί και την ΕΛΠΙΔΑ να λειτουργήσει ως φραγμός στην κατηφόρα που οδηγεί, ανεπιστρεπτί, στην οδό της γενικευμένης ενοχής, της «συλλογικής ευθύνης», και τελικά στην οδό της  ΑΠΩΛΕΙΑΣ!
Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να λεηλατηθεί το τεράστιο έργο του ΕΟΤ που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, με πολλές θυσίες εμείς οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας για γενιές και γενιές, που έχει «ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ» σε όλο τον κόσμο και έχει ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Στη μακρόχρονη διαδρομή του ο Οργανισμός δέχτηκε, ΑΠΕΙΛΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ και έγινε μερικές φορές, πεδίο αντιπαράθεσης πολιτικών ιδεοληψιών, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΩΝ και λεία… ΝΕΟΑΝΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ!!!!

Έχουν αναλωθεί τόνοι «λιβανιού» και κολακείας, δημοσιευμάτων, διαφημίσεων και προκατασκευασμένων δήθεν αντικειμενικών στοιχείων, για την περιουσία του, για τις δραστηριότητές του, για τις προοπτικές του και το μέλλον των εργαζομένων σε αυτόν!
Αν θέλετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να πληροφορήσετε την Κοινή Γνώμη, ακόμη και αυτούς που δεν διψάνε για «πληροφόρηση», είναι εύκολο να κάνετε κάτι απλό! Κάτι ειλικρινές και ευθύ!
Μιλήστε πρώτα με τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΕΟΤ, πάρτε τα αιτήματα – προβληματισμούς – θέσεις που θα σας δώσουν σε ένα γραπτό κείμενο και στη συνέχεια πηγαίνετε να το συγκρίνετε με αντίστοιχες θέσεις– πρωτοβουλίες- σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Τουρισμού και τότε θα αντιληφθείτε επακριβώς και δια παντός .πού είναι το «πρόβλημα»! και αυτό που θα αντιληφθείτε, δεν έχετε παρά να το δημοσιεύσετε, όπως εσείς το διαπιστώσετε και αυτό πιστεύουμε πως θα είναι, η καλύτερη μορφή ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ!
Θα προσφέρετε «μεγάλο έργο» και θα σας είμαστε ειλικρινά υποχρεωμένοι όταν το κάνετε! Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα για κανέναν να «βομβαρδιζόμαστε» καθημερινά από… δήθεν ειδήσεις, χαλκευμένα στοιχεία, μικρόψυχους υπαινιγμούς και δηλητηριασμένα … «υποπροϊόντα»!
Οι υπάλληλοι – εργαζόμενοι στον ΕΟΤ, δηλώνουν τέλος προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπερασπίζονται πάντα και ΕΝΑΝΤΙ παντός:
α) Το Κύρος, την Ιστορία και το Ρόλο του ΕΟΤ, στην Τουριστική Ανάπτυξη που είναι η κυριότερη πηγή πλούτου της Χώρας μας.
β) Την Αξιοπρέπεια και τη δίκαιη υπηρεσιακή ανέλιξη των υπαλλήλων του.
γ) Τη σύννομη και εύρυθμη – θεσμική λειτουργία της Διοίκησης του Οργανισμού.
δ) Την απόδοση δικαιοσύνης άμεσα δια της λειτουργίας των Υπηρεσιακών – Πειθαρχικών Συμβουλίων και
ε) Το δικαίωμα της ύπαρξης του Οργανισμού σε άμεση σχέση με ένα σύγχρονο ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ υπηρεσιών και προσωπικού, που θα εγγυάται την πορεία του, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της Ελληνικής Κοινωνίας και του ιερού δικαιώματος προς εργασία ΑΥΤΩΝ, που σήμερα επωμίζονται το κύριο βάρος των επιθέσεων από την … έλλειψη Πολιτικής, στον Τουρισμό!
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΟΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.