Αρχική Hotels Την μείωση του ειδικού τέλους Α.Π.Ε. ζητούν οι Ξενοδόχοι

Την μείωση του ειδικού τέλους Α.Π.Ε. ζητούν οι Ξενοδόχοι

Την μείωση του ειδικού τέλους Α.Π.Ε. ζητούν οι Ξενοδόχοι Την μείωση του ειδικού τέλους Α.Π.Ε. που επιβαρύνει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ζητούν οι Ξενοδόχοι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
Ως είναι γνωστό το Ειδικό Τέλος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε) έχει επιβληθεί και  χρεώνεται από την ΔΕΗ σε όλους τους πελάτες με βάση το ύψος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν. Το ύψος του οποίου προσδιορίζεται με Υπουργική Απόφαση.
Το συγκεκριμένο αυτό “τέλος” καλύπτει το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, έναντι παραγωγής από τα συμβατικά καύσιμα.
Όμως το 2010 το ειδικό τέλος Α.Π.Ε., από 0,3 € ανά 1000 KWH πήγε  στα 5,57 €.
Αυτό και μόνο δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στα ξενοδοχεία όπως τονίζει το ΞΕΕ, σε επιστολή του προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη. Και συγκεκριμένα αναφέρει πως “το κόστος της ηλεκτρικής δαπάνης απορροφά ένα μεγάλο τμήμα του συνολικού λειτουργικού κόστους της επιχείρησης και με την υπέρογκη επιβάρυνση του ειδικού τέλους ΑΠΕ καθιστά εξαιρετικά επαχθή τη λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας και την ίδια τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.”
Κλείνοντας την επιστολή ζητούν την “μείωση του εν λόγω τέλους”, ένα μέτρο που συζητείται να ισχύσει ούτως ή άλλως για τη βιομηχανία, λόγω της οικονομικής κρίσης που αγγίζει πλέον τα “θεμέλια του κλάδου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.