Αρχική Culture Στις 29 Οκτωβρίου η επίσημη υποδοχή των Μαραθονοδρόμων στο Ζάππειο Μέγαρο

Στις 29 Οκτωβρίου η επίσημη υποδοχή των Μαραθονοδρόμων στο Ζάππειο Μέγαρο

Η επίσημη υποδοχή των 12.500 μαραθωνοδρόμων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.Η επίσημη υποδοχή των 12.500 μαραθωνοδρόμων και δρομέων που θα φθάσουν  συνολικά τους 21.000 σε όλους τους αγώνες δρόμου του γεγονότος – αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης – τους συνοδούς τους, αλλά και όλους όσους παρακολουθούν και υποστηρίζουν τους αθλητές, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.
Η εκδήλωση αυτή έχει σκοπό να δώσει πέρα από την αθλητική και την πολιτιστική διάσταση του θεσμού.
Θα είναι ένα διαρκές εναλλασσόμενο παιχνίδι ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, το βίντεο και το θέατρο, τον μύθο και την πραγματικότητα υπόσχεται να προσφέρει στους θεατές ένα ενδιαφέρον ταξίδι στον χρόνο.
Σ΄αυτό το ταξίδι στον χρόνο η Διαδρομή θα ξεκινήσει πριν 2.500 χρόνια, τη στιγμή που οι Πέρσες πλησιάζουν απειλητικά την Αττική, την ελληνική νίκη και τον Μιλτιάδη που θα στείλει τον ημεροδρόμο να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης στην Αθήνα.
Αλλά ο Μαραθωνοδρόμος της Μάχης δεν θα τρέξει ως την Αθήνα, θα μπει στο τούνελ του χρόνου για να συναντήσει σπουδαίους ξένους αθλητές του Μαραθώνιου Δρόμου (Ζάτοπεκ, Μπικίλα, Σουίτζερ, Μότα, Μπαλντίνι, Ντίτα), Έλληνες (Λούης, Πολλιάς, Αμπατζίδου, Πολύζου, Ανδριόπουλος),  και απλούς μαραθωνοδρόμους από μεγάλες διοργανώσεις όπως της Βοστώνης, της Νέας Υόρκης, του Βερολίνου. Τέλος θα φτάσει με έναν εντυπωσιακό τρόπο-έκπληξη στο σήμερα και από πρόσωπο του μύθου θα εμφανιστεί και θα τρέξει μπροστά στα μάτια των θεατών μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας και του πολιτισμού.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της εκδήλωσης κ. Νίκος Γκεσούλης δίνει το στίγμα: «Σκοπός της συγκεκριμένης παράστασης είναι να δείξουμε πώς η υπεράνθρωπη προσπάθεια του αρχαίου Μαραθωνοδρόμου κατάφερε να εμπνεύσει διαχρονικά χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα ο Μαραθώνιος κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο αθλητικό – πολιτιστικό γεγονός που συνδέθηκε και με κοινωνικούς αγώνες, όπως με αυτόν του αείμνηστου Γρηγόρη Λαμπράκη για την Ειρήνη».
Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Ντούρος. Τον ρόλο του ιστορικού ημεροδρόμου ερμηνεύει ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος, ο οποίος κρατά  πρωταγωνιστικό ρόλο και στην αφή της Φλόγας του Μαραθωνίου, που τελείται κάθε χρόνο στον ιερό χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα, την παραμονή της έναρξης του Μαραθωνίου της Αθήνας.
Την παράσταση θα ακολουθήσει βράβευση σημαντικών αθλητών-θρύλων του Μαραθωνίου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ η βραδιά θα κλείσει με συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης.
Η πρωτοβουλία και η διοργάνωση είναι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου του ΣΕΓΑΣ, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και τη χορηγία του ΟΠΑΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.