Αρχική legacy Πράσινο Κύμα Το ηλεκτρονικό σύστημα που εξασφαλίζει προτεραιότητα στο τραμ

Πράσινο Κύμα Το ηλεκτρονικό σύστημα που εξασφαλίζει προτεραιότητα στο τραμ

Πράσινο Κύμα Το ηλεκτρονικό σύστημα που εξασφαλίζει προτεραιότητα στο τραμΠράσινο Κύμα, το ηλεκτρονικό σύστημα που εξασφαλίζει προτεραιότητα στο τραμ στους φωτεινούς σηματοδότες είναι γεγονός. Στις 30 Οκτωβρίου, το τραμ θα έχει προτεραιότητα στο σύνολο των σηματοδοτούμενων κόμβων. Παράλληλα, εντός του Νοεμβρίου, θα ολοκληρωθούν οι τελικές διορθωτικές ρυθμίσεις, ενώ θα συσταθεί και ειδική ομάδα ελέγχου.
Χάρη στο Πράσινο Κύμα θα επιτευχθεί μείωση της τάξης του 20% στους χρόνους διαδρομών, πυκνότερη δρομολόγηση, αποτελεσματικότερος προγραμματισμός δρομολογίων και μεγαλύτερη άνεση στη μεταφορά του επιβάτη. Συγχρόνως, θα βελτιωθούν οι συνθήκες πραγματοποίησης της διαδρομής για τους οδηγούς και θα μειωθεί το κόστος συντήρησης των οχημάτων.
Σχετική διαφημιστική καμπάνια για το ‘Πράσινο Κύμα’ θα προβάλλεται δωρεάν από όλα τα Μέσα ως ‘κοινωνικό μήνυμα’.
Ενώ στις 15 Ιανουαρίου 2011 αναμένεται να λειτουργήσει λωρίδα αποκλειστικής διέλευσης ΜΜΜ στην Αρδηττού με στόχο την μεγιστοποίηση της ταχύτητας και την βελτίωση της εξυπηρέτησης των επιβατών.
Το Τραμ επεκτείνεται  5.6km από το Ν. Φάληρο προς την Ακτή Ποσειδώνος (μονή γραμμή), που αναμένεται να αυξήσει την επιβατική του κίνηση κατά 25.000 επιβάτες την ημέρα. Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη.
Επίσης από την Πλατεία Συντάγματος στην Πλατεία Αιγύπτου (Π. Άρεως). Μήκος 2.7km και προϋπολογισμός 60.000.000 Ευρώ.
Και προς Χατζηκυριάκειο και Φρεαττύδα και Αργυρούπολη.
Η πρώτη επέκταση, προϋποθέτει την ολοκλήρωση της επέκτασης προς το λιμάνι του Πειραιά. Θα έχει μήκος 5.2km και προϋπολογισμό 60.000.000 Ευρώ. Η δεύτερη θα ενώσει την παραλιακή γραμμή του τραμ με τη γραμμή 2 του μετρό, έως τον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό Αργυρούπολη. Το μήκος της θα είναι 1.4km και ο προϋπολογισμός της 12.000.000 Ευρώ.
Ήδη από τις 22/09/2010 στη Μαρίνα Φλοίσβου, πλησίον της στάσης τραμ ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ, λαμβάνει χώρα πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων στους επιβάτες ΜΜΜ, στα πλαίσια προβολής του οικολογικού χαρακτήρα του μέσου. Οι επιβάτες, επιδεικνύοντας το ακυρωμένο ενιαίο εισιτήριο της ίδιας μέρας, μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν ένα ποδήλατο για 2 ώρες. Η πιλοτική φάση του προγράμματος θα διαρκέσει μέχρι τις 31/10, ενώ προβλέπεται η επαναλειτουργία του προγράμματος το Μάιο.
Στην τερματική στάση ΣΥΝΤΑΓΜΑ λειτουργεί info-kiosk, όπου εξειδικευμένος υπάλληλος παρέχει πληροφορίες σχετικά με το τραμ και τη λειτουργία του, στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα.
Από την 1 Νοεμβρίου 2010 αναμένεται να ξεκινήσει η νέα υπηρεσία Συνοδών, οι οποίοι θα επιβιβάζονται στα οχήματα, θα παρέχουν πληροφορίες και βοήθεια στους επιβάτες και με την παρουσία τους θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της λαθρεπιβίβασης. Θα κάνουν έλεγχο εισιτηρίων και θα έχουν δικαίωμα καταγραφής προστίμων, όπως οι ελεγκτές εισιτηρίων.
Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί ήδη από τον προηγούμενο Ιούνιο, με άτομα τα οποία κινούνται στις στάσεις του τραμ. Έχουν ως αρμοδιότητα την ενημέρωση και την παροχή βοήθειας στους επιβάτες όπως σε περιπτώσεις επιβίβασης-αποβίβασης ΑΜΕΑ. Επιπλέον, επιβλέπουν την υποδομή για βλάβες και φθορές και στο μέλλον θα εφοδιαστούν με εισιτήρια προς πώληση, σε περίπτωση που κάποιο από τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων παρουσιάζει βλάβη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.