Αρχική legacy Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο των 185 αρχηγών αποστολών της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2011

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο των 185 αρχηγών αποστολών της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2011

apollonΑπαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έθεσαν, πήραν από τα Στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 οι Αρχηγοί Αποστολών των 185 χωρών που θα λάβουν μέρος σε αυτούς.
Στο ειδικό σεμινάριο (HOD Seminar) που ολοκληρώθηκε σήμερα, 18 Οκτωβρίου, ενημερώθηκαν διεξοδικά και με κάθε λεπτομέρεια για όλο το φάσμα της προετοιμασίας του κορυφαίου γεγονότος.
Στη διάρκεια των εργασιών, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους επικεφαλείς των λειτουργικών περιοχών να παρουσιάσουν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε αυτό το μακρύ μα τόσο δημιουργικό ταξίδι της προετοιμασίας.

Οι ξένοι προσκεκλημένοι, είχαν την μοναδική ευκαιρία και δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις αλλά και να ενημερωθούν για τις πολιτικές και διαδικασίες που πλαισιώνουν το επιχειρησιακό σχέδιο των Αγώνων. Στο Εγχειρίδιο των Αρχηγών Αποστολών που παρέλαβαν, αναφέρονται οι εξελίξεις που έχουν επιτευχτεί μέχρι σήμερα σε τομείς όπως το Πρόγραμμα “Πόλις Αμφιτρύων”, τις Αγωνιστικές Εγκαταστάσεις, τα Χωριά Special Olympics, το πρόγραμμα φιλοξενίας των προσωπικοτήτων και των επισήμων από όλο τον κόσμο, το Πρόγραμμα Υγιείς Αθλητές, την Παγκόσμια Σύνοδο Νεολαίας και δίνεται κάθε πληροφορία για όλες τις παράλληλες δράσεις. Τα αναλυτικά επιχειρησιακά σχέδια, καθώς και οι πολιτικές και διαδικασίες που τα διέπουν, θα συμπεριλαμβάνονται στη δεύτερη έκδοση του Εγχειριδίου, που θα παραδοθεί στους Αρχηγούς των Αποστολών κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα για τους Αγώνες.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, οι 63 πόλεις και τα νησιά του Προγράμματος “Πόλις-Αμφιτρύων” σε όλη την Ελλάδα και οι 25.000 Εθελοντές μας εργάζονται σκληρά και με υποδειγματική αφοσίωση για να προετοιμάσουν την παραμονή σας στην Ελλάδα και να διασφαλίσουν την επιτυχή συμμετοχή σας στους Αγώνες” επεσήμανε στην ομιλία της η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας, Διατροφής και Άθλησης κύριος Χρήστος Αηδόνης που τόνισε: “Είμαι και εγώ μέσα, στην υπόθεση αυτή. Συναισθάνομαι τη δημιουργική ανυπομονησία σας καθώς η ημέρα έναρξης των Αγώνων, πλησιάζει. Η Ελληνική Πολιτεία με τη διοργάνωση των Αγώνων συμμετέχει ενεργά σε ένα παγκόσμιο κίνημα που με έμφαση διακηρύσσει το σεβασμό στη διαφορετικότητα και αναγνωρίζει την αξία της θέλησης και της προσπάθειας. Οι Αγώνες θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην μακρόχρονη προσπάθεια των ατόμων με διανοητική αναπηρία να διεκδικήσουν ισότιμη θέση στην κοινωνία”

Για τις άοκνες προσπάθειες των στελεχών τα Οργανωτικής Επιτροπής και της Προέδρου της κυρίας Δεσποτοπούλου να προσφέρουν Αγώνες και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μίλησε ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κύριος Νικόλας Κανελλόπουλος. Ενώ ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Νικήτας Κακλαμάνης στο χαιρετισμό του είπε πως “Κάνουμε όλες τις δυνατές προετοιμασίες, για να εξασφαλίσουμε μια πόλη φιλόξενη και ασφαλή, που θα είναι ιδανική προκειμένου να λάμψει η αξία της ακατάβλητης προσπάθειας, της δύναμης της θέλησης των αθλητών της καρδιάς μας”

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν 7.500 αθλητές και 2.500 προπονητές από 185 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι απ΄όλο τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.