Αρχική legacy Ακυρώθηκε η επένδυση των 3 δισ. Ευρώ από το Κατάρ στον Αστακό

Ακυρώθηκε η επένδυση των 3 δισ. Ευρώ από το Κατάρ στον Αστακό

Qatar Investment AuthorityΗ σχεδιαζόμενη επένδυση του Κατάρ στον Αστακό ακυρώθηκε.

Με επιστολή του ο υφυπουργός Ενέργειας του Κατάρ ενημέρωσε σχετικά τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη.
Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι η πλευρά του Κατάρ αναγνωρίζει ότι από την πλευρά μας έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί και ότι το πρόβλημα ανέκυψε μεταξύ των επιχειρηματιών που μετέχουν στην κοινοπραξία.
«Η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με το επιχειρηματικό μέρος της επένδυσης. Δεν τα βρήκαν οι επιχειρηματίες», σημειώνει ο κ. Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι δεν επηρεάζεται κατά κανένα τρόπο η συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης στη Νέα Υόρκη, για επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων.
Επίσης, όπως δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών «μέσα στην επιστολή τονίζεται ότι η καταρινή πλευρά είναι ανοιχτή σε άλλες προτάσεις συνεργασίας σε ενεργειακά θέματα».
Σημειώνεται ότι στην κοινοπραξία για την εκτέλεση του έργου του Αστακού μετείχαν εκτός από τις δύο κρατικές καταρινές εταιρείες, η CCC και η Rosebud.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Κουβέλης είχε στείλει στον υφυπουργό Ενέργειας του Κατάρ Μοχάμεντ Σαλέχ αλ-Σάντα επιστολή με την οποία τον ενημέρωνε για την πρόοδο που έχει γίνει από ελληνικής πλευράς για την αδειοδότηση και το επενδυτικό περιβάλλον του συγκεκριμένου πρότζεκτ.
Η σχεδιαζόμενη επένδυση του Κατάρ αφορούσε κατά κύριο λόγο στην κατασκευή Θερμοηλεκτρικής Μονάδας Υγροποιημένου Πετρελαϊκού Αερίου (LPG) , ισχύος 1.000 MW, που θα ήταν η μεγαλύτερη θερμοηλεκτρική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.