Αρχική Festival Η Αλέιδα Γκεβάρα θυμάται τον πατέρα της

Η Αλέιδα Γκεβάρα θυμάται τον πατέρα της

Η Αλέιδα Γκεβάρα θυμάται τον πατέρα τηςΜε την ευκαιρία της Ημέρας Κουβανικής Κουλτούρας που εορτάζεται στις 20 Οκτωβρίου και προς τιμή του Κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στη 43 επέτειο από τον θάνατο του, οργανώνεται από την Πρεσβεία της Κούβας στον κινηματογράφο Φιλίπ – Θάσου 11, Πλατεία Αμερικής, έκθεση κουβανικής αφίσας με τον τίτλο “Ο Τσε και η Ειρήνη” καθώς και προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Αλέιδα Γκεβάρα θυμάται τον πατέρα της” και της ταινίας “Viva Cuba”.
Είσοδος ελεύθερη

Το πρώτο ντοκυμαντέρ “Η Αλέιδα Γκεβάρα θυμάται τον πατέρα της” είναι διάρκειας 34 λεπτών.

Όπου η Αλέιδα Γκεβάρα θυμάται με μεγάλη τρυφερότητα τον άνθρωπο που όλος ο κόσμος ξέρει ως Τσε. Αυτό το συγκινητικό ντοκιμαντέρ διαχωρίζει τον άνθρωπο από το μύθο και αποκαλύπτει τον εξαιρετικό δεσμό ανάμεσα στον πατέρα και την κόρη. Η Αλέιδα αφηγείται λεπτομερώς αρκετά περιστατικά από την παιδική της ηλικία και περιγράφει το πώς αποδέχτηκε την απόφαση του πατέρα της να πάει στη Βολιβία, καθώς και την απόφασή της να ακολουθήσει τα βήματά του σαν γιατρός και ακτιβίστρια.

Στο δεύτερο ντοκυμαντέρ “Viva Cuba”, Η Μαλού και ο Ζονγκίτο, δυο μικρά παιδιά στην Αβάνα, έχουν δώσει όρκο πως θα μείνουν φίλοι για μια ολόκληρη ζωή παρά το γεγονός ότι οι οικογένειες τους δεν έχουν καλές σχέσεις. Όταν η γιαγιά της Μαλού πεθαίνει και η μαμά της αποφασίζει να πάει να ζήσει στο εξωτερικό, η Μαλού και ο Χορχίτο πρέπει να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη της Κούβας, για να βρουν τη μοναδική ελπίδα για την αγάπη τους. Ο σκηνοθέτης έχει πει σχετικά με την ταινία: Από τις αρχικές μας επιδιώξεις ήταν να κάνουμε μία έκκληση στους γονείς να δίνουν προσοχή στη γνώμη των παιδιών όταν πρόκειται να πάρουν τόσο σημαντικές αποφάσεις όπως είναι να ζήσουν σε άλλη χώρα. Το Viva Cuba έρχεται έτσι να καλύψει ένα χώρο στην κινηματογραφική δημιουργία που δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.