Αρχική legacy Ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ μετά τα επεισόδια στα Προπύλαια

Ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ μετά τα επεισόδια στα Προπύλαια

προπύλαιαTo Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εξέδωσε την εξης ανακοίνωση, σχετικά με τα συμβάντα στα Προπύλαια:
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ καταδικάζει την πρωτοφανή κίνηση ολιγάριθμων συμβασιούχων  να ανέβουν στα Προπύλαια και να αναρτήσουν πανό, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του  μνημείου και δείχνοντας παντελή έλλειψη σεβασμού στην ιστορία και τους συμβολισμούς του, αλλά και στις προσπάθειες και τους κόπους των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια.  Το ΥΠΠΟΤ ζήτησε άμεσα την παρέμβαση εισαγγελέα.
Όσον αφορά στα αιτήματά τους, οι απαντήσεις του ΥΠΠΟΤ είναι σαφείς και έχουν δοθεί εξαρχής:
1.       Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ εξασφάλισε την καταβολή των δεδουλευμένων  με ειδική νομοθετική ρύθμιση, σε αντίθεση με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία που είχε περιοριστεί σε εμπαιγμούς και όχι σε λύσεις – γεγονός που οι συμβασιούχοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Η καταβολή των δεδουλευμένων βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα ολοκληρωθεί. Ήδη όλα τα απαραίτητα χρήματα βρίσκονται στην περιφέρεια και προχωρά με γοργούς ρυθμούς η καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ και στην Αθήνα έχει ξεκινήσει η αποπληρωμή.
2.       Για τη ρύθμιση του 24μηνου, είναι γνωστό ότι το θέμα θα ρυθμιστεί κεντρικά από την κυβέρνηση και με ειδική αναφορά σε κάθε κατηγορία ειδικοτήτων στο σύνολο του δημόσιου τομέα.
3.       Όσον αφορά στο αίτημα των συμβασιούχων για μονιμοποίηση, υπενθυμίζεται πως αυτό αντιβαίνει την ισχύουσα νομοθεσία.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ από την πρώτη στιγμή, και μετά από σειρά συναντήσεων με εκπρόσωπους των συμβασιούχων, έδωσε τις παραπάνω σαφείς απαντήσεις. Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και άσκησης πιέσεων που γίνεται μέσα από την εκμετάλλευση των μνημείων μας και την αμαύρωση της εικόνας της χώρας διεθνώς, κρίνεται από την κοινή γνώμη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Afto to aishos pou tora kai mines epanalamvanete apo diaforous anegefalous na kanoun katalipsi ston ierotero horo tou KOSMOU einai telios aparadekto kai pistevo oti to kratos amesa prepi na lavi ta metra tou psifizondas ena nomo pou na timori me toulahiston 10eti kathirxi opion xanatolmisi na kani katalipsi stin Akropoli
    Fandazome oi ipefthini tou ipourgiou na andilamvanonte to megethos tis disfimisis pou se kathimerini vasi dehete i hora mas me afta ta eshi
    Eleos KANTE KATI AMESA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.