Αρχική legacy Συνάντηση Υπουργών για την Via Carpatia Route θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία

Συνάντηση Υπουργών για την Via Carpatia Route θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης ΡέππαςΣτο γραφείο του δέχθηκε, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, τον Πρέσβη της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Michal Klinger, ο οποίος του εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του για συνεργασία στον τομέα των υποδομών και ειδικά των οδικών αξόνων.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε η δημιουργία νέου διεθνούς οδικού άξονα με την ονομασία Via Carpatia Route, που θα συνδέει το Βορρά με το Νότο της Ε.Ε. κατά μήκος των ανατολικών συνόρων, ο οποίος πρέπει να ενταχθεί στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και στο Βασικό Δίκτυο (core network), ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.
Ο κ. Ρέππας, δήλωσε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την επέκταση της Via Carpatia προς Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα και της σύνδεσης λιμένων της χώρας μας με τη Βαλτική μέσω ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει σημαντικά την Οικονομία των ανατολικών περιοχών της Ε.Ε.
Ο κ. Klinger επέδωσε επίσημη πρόσκληση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του Πολωνού ομόλογού του να μετάσχει στη συνάντηση Υπουργών των εμπλεκόμενων χωρών για το συγκεκριμένο έργο, στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στο Lancut της Πολωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.