Αρχική General Συζήτηση για τις Τοπικές Αγορές και τα Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα στην Ευρωβουλή

Συζήτηση για τις Τοπικές Αγορές και τα Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα στην Ευρωβουλή

Local Markets and Quality agricultural Products: Identifying Successful Marketing StrategiesΗ Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ θα συμμετέχει με 35 εκπροσώπους της στην συζήτηση που οργανώνει ο Ευρωβουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης, στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (αίθουσα ASP 5G2) την Τρίτη, 26 Οκτ 2010, στις 18.30, με κύριο θέμα: Local Markets and Quality agricultural Products: Identifying Successful Marketing Strategies- Τοπικές Αγορές και Ποιοτικά Αγροτικά προϊόντα: Προσδιορίζοντας Επιτυχημένες Στρατηγικές Αγοράς.
Η ΠΕΝΑ έχει πολλές φορές επισημάνει:
1.Την ανάγκη, παράλληλα με τα δίκτυα της αγοράς, να λειτουργούν οι ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ (Farmers market), όπου θα συναντώνται μόνο αγρότες-τοπικοί παραγωγοί με τους καταναλωτές σε προσδιορισμένα σημεία. Μόνο τοπικοί αγρότες παραγωγοί θα μπορούν να πωλούν τα τοπικά αγροτικά προϊόντα στις ποσότητες που παράγει ο καθένας.
2.Η Ελλάδα από την γεωμορφία της και τα μικροκλίματά της έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στα φημισμένα τοπικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα. Άλλωστε όλοι πλέον σήμερα έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα μπορεί, αν θέλει, να πετύχει μόνο στον Αγροδιατροφικό τομέα με το ισχυρό παγκόσμιο πλεονέκτημα της Μεσογειακής διατροφής. Εκεί διαθέτει πλεονεκτήματα που εξαφανίζονται στην παραγωγή βιομηχανικών πρώτων υλών, που μεταξύ άλλων απαιτούν μεγάλες εκμεταλλεύσεις και χωράφια.
3.Η δημιουργία συνθηκών Τοπικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας με την σύνδεση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, με τον πολιτισμό (παράδοση, γαστρονομία κλπ) και τον τουρισμό (τοπική κατανάλωση) μπορεί να υποστηριχθεί επιτυχώς σε τοπικό επίπεδο με τα ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ και την προβολή της τοπικής ταυτότητας.
Η Συζήτηση οργανώνεται με την ευκαιρία της Επίσκεψης Μάθησης της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, 25-27 Οκτ 2010, από τον Ευρωβουλευτή μέλος της Επιτροπής Γεωργίας & Ανάπτυξης Υπαίθρου κ. Σπύρο Διανέλλη, και περιλαμβάνει πέραν από την οργανωμένη συζήτηση, Ξενάγηση στο ΕυρωΚοινοβούλιο & σε Δημοπρατήριο Οπωροκηπευτικών, Επισκέψεις σε φάρμες και ενημερώσεις από εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα όπως: Λειτουργία του ΕυρωΚοινοβουλίου, Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013, Στήριξη αγροτών (που πωλούν οι ίδιοι τα αγροτικά τους προϊόντα), Παραγωγή ποιοτικών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ κλπ), Λιανική-χονδρική πώληση-διεθνές εμπόριο και Ποιότητα Γεωργικών Προϊόντων.
Ο Γεν. Γραμματέας της ΠΕΝΑ κ. Λ. Πολυμενάκος δήλωσε: Η ΠΕΝΑ απασχολείται πάρα πολύ με τα καθημερινά προβλήματα των Νέων Αγροτών, όπως είναι η σωστή απόδοση του Πρίμ Εγκατάστασης Νέων Γεωργών (για τις προσφυγές τηλ 2310 271950, 6936054007, www.neoiagrotes.gr), αλλά και με την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013 (Συνέδριο ΠΕΝΑ 2009), την Στρατηγική ΕΥΡΩΠΗ 2020, καθώς και για το μέλλον του αγροτικού κόσμου το 2030 (όπως η ημερίδα της ΠΕΝΑ στην Agrotica 7/2/2010). Την Τρίτη, 30 Νοε 2010, στις 12.00, στο Hyatt Θέρμης Θεσσαλονίκης, στην καθιερωμένη συνάντηση των Νέων Αγροτών θα συζητηθούν τα συμπεράσματα της επίσκεψης στις Βρυξέλλες.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.