Home Airlines News O Christoph Franz διαδέχεται τον Wolfgang Mayrhuber ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος...

O Christoph Franz διαδέχεται τον Wolfgang Mayrhuber ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG

O Christoph Franz διαδέχεται τον Wolfgang Mayrhuber ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AGTο εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Lufthansa AG διόρισε τον Αναπληρωματικό Πρόεδρο της Deutsche Lufthansa AG, κύριο Christoph Franz ως διάδοχο του Wolfgang Mayrhuber, στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Lufthansa Group. Η αλλαγή στο πηδάλιο του Ομίλου θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2011.
Την ίδια ημέρα, τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου, διόρισαν τον κύριο Carsten Spohr ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ομίλου Lufthansa Group. Ως διευθυντής της Lufthansa German Airlines θα κατέχει επίσης τη θέση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Συμβουλίου της Lufthansa German Airlines Board.  Ως διάδοχός του στη θέση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στη Lufthansa Cargo AG, προτάθηκε ο κύριος Karl Ulrich Garnadt, ο οποίος επί του παρόντος είναι υπεύθυνος για τη Διοίκηση Κόμβου και Επιβατικών Υπηρεσιών στο Συμβούλιο της Lufthansa German Airlines Board.

“Η εταιρία μας χαρακτηρίζεται από ένα υπεύθυνο προσωπικό και διοικητική εξέλιξη που καθοδηγείται από προνοητικότητα και είναι αυτή ακριβώς η εξέλιξη και ανάπτυξη που μας διασφαλίζει τακτικά μια εξαιρετική διοικητική ομάδα», σχολίασε ο Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου, κύριος Jürgen Weber, σχολιάζοντας τις νέες αναθέσεις. Αν και η Lufthansa δε θα αποχαιρετίσει επίσημα τον κύριο Mayrhuber μέχρι τον Δεκέμβριο, ο Weber εκτίμησε ιδιαιτέρως τα 40 χρόνια υπηρεσίας του στη Lufthansa, προσθέτοντας ότι στη διάρκεια της σχεδόν οκταετούς θητείας του ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, ο κύριος Mayrhuber είχε θέσει με επιτυχία θετικές βάσεις για το μέλλον της εταιρίας, με την επέκταση της Star Alliance, την ίδρυση του Αεροπορικού Ομίλου και την ανάπτυξη νέων αγορών. Η ποιότητα της ηγεσίας του διαφαίνεται εν τέλει στον τρόπο που καθοδήγησε τη Lufthansa μέσα από διάφορες κρίσεις τις οποίες ο Όμιλος κατάφερε να ξεπεράσει διατηρώντας τον προσανατολισμό του προς την ποιότητα και χωρίς να χρειαστεί να υποστεί σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας.

Ο Wolfgang Mayrhuber συνεχάρη το διάδοχό του εκ μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου, λέγοντας: “Με τον Christoph Franz στο πηδάλιο και τον πλούτο της εμπειρίας του, της προνοητικότητάς του και της αποφασιστικότητάς του στην εφαρμογή αλλαγών, η εταιρία μας θα συνεχίσει να μπορεί να ανταποκρίνεται στις μελλοντικές προκλήσεις με την απαραίτητη ταχύτητα και ευελιξία. Οι πελάτες μας, μέτοχοι και προσωπικό θα συνεχίσουν να επωφελούνται από μια Lufthansa στα καλύτερά της για το μέλλον – η νέα διοικητική μας ομάδα με τον Carsten Spohr, μηχανικό, πιλότο και πολυμήχανο διευθυντή, διαθέτει όλα τα προαπαιτούμενα προσόντα για να το διασφαλίσει.”

Ο Christoph Franz δήλωσε ότι, “ προσέβλεπε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της βιομηχανίας με μια ισχυρή ομάδα περισσότερων από 116.000 υπαλλήλων. Οι εταιρίες του Ομίλου Lufthansa Group διακρίνονται για την ποιότητα και θα συνεχίσουμε την αύξηση της κερδοφορίας πείθοντας τους πελάτες μας, με τα ανώτερα επίπεδα ασφάλειας, την εξαιρετική εξυπηρέτηση, τη μεγάλη άνεση, τη βέλτιστη ποιότητα δικτύου και την ποιότητα εργασίας που έχουν συνηθίσει από εμάς, και στο μέλλον.”

Ως μελλοντικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG, ο Christoph Franz θα είναι αρμόδιος για τον Όμιλο Lufthansa Group και τους πέντε τομείς επιχειρήσεων: Όμιλο Επιβατικών Αερομεταφορών, Logistics, MRO, IT Services και Catering με συνολικά άνω των 116.000 υπαλλήλων σε όλο τον κόσμο. Ο Carsten Spohr θα είναι υπεύθυνος για τη Lufthansa German Airlines και τους περισσότερους από 37.000 υπαλλήλους ανά τον κόσμο, στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ομίλου Lufthansa Group.

Η Lufthansa German Airlines δομείται ως εξής: Operations, Marketing & Πωλήσεις, Passenger Services & Hub Management, και Finance & Human Resources.

Ο Christoph Franz γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1960 στη Φρανκφούρτη και ξεκίνησε την καριέρα του στη Lufthansa το 1990. Αρχικά ασχολήθηκε με στρατηγική, πωλήσεις και διαχείριση έργων στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Τουρκία. Από το 1992 μέχρι το1994 υπηρέτησε ως μέλος του προσωπικού υπό τη διοίκηση του τότε Προέδρου και CEO Jürgen Weber, που σχεδίασε και υλοποίησε την αλλαγή εταιρικής πολιτικής της αεροπορικής εταιρίας μετά τις αναταραχές του Πρώτου Πολέμου του Κόλπου.

Το 1994, έχοντας επιτυχώς ολοκληρώσει την μεταστροφή της Lufthansa, ο Franz μετατέθηκε στη Deutsche Bahn AG, όπου εργάστηκε σε διάφορους εκτελεστικούς τομείς. Η θητεία του εκεί μεσουράνησε με το διορισμό του ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Επιβατικών Μεταφορών της εταιρίας.

Την 1η Ιουλίου 2004, ο Franz διορίστηκε στη θέση Διευθύνοντος Συμβούλου της Swiss International Air Lines AG. Την 1η Ιουνίου 2009 διορίστηκε Αντιπρόεδρος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ομίλου Lufthansa Group με Πρόεδρο τον Wolfgang Mayrhuber, ενώ παράλληλα ανέλαβε τη θέση Προέδρου του Συμβουλίου της Lufthansa German Airlines.

Ο Carsten Spohr γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1966 στο Wanne-Eickel. Μετά την κατάκτηση του Πτυχίου Ιndustrial Εngineering, απέκτησε την άδεια πιλότου εμπορικών αεροσκαφών στην Σχολή Πιλότων της Lufthansa Pilot School στη Βρέμη και το Φοίνιξ. Ολοκλήρωσε μάθημα εκπαίδευσης διοίκησης επιχειρήσεων στη Deutsche Aerospace AG, Μόναχο, πριν επιστρέψει στη Lufthansa το 1994. Με την επάνοδό του στη Lufthansa, αρχικά ήταν υπεύθυνος για τις προσλήψεις, πριν γίνει βοηθός του Προέδρου και CEO της Lufthansa το διάστημα 1995 – 1998. Τον Αύγουστο του 1998 έγινε υπεύθυνος των περιφερειακών συνεργασιών της Lufthansa στην Ευρώπη. Τον Φεβρουάριου του 2000, έγινε Αντιπρόεδρος του τμήματος Alliance, με την ευθύνη της διαχείρισης και του συντονισμού των συνεταίρων της Lufthansa σε όλο τον κόσμο. Τον Ιούλιο του 2003 έγινε υπεύθυνος στρατηγικής και μετοχών της Lufthansa Passenger Airlines. Τον Οκτώβριο του 2004, ο Spohr διορίστηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Lufthansa German Airlines. Από αυτή τη θέση, ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση κόμβου,  προσωπικού καμπίνας και ανθρώπινου δυναμικού στη Lufthansa German Airlines. Tο Εποπτικό Συμβούλιο της Lufthansa Cargo AG διόρισε τον Spohr Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Lufthansa Cargo AG, από τις 15 Ιανουαρίου 2007.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.