Αρχική legacy Mobility pass μια υπηρεσία για την προσέλκυση τουριστών στην Αθήνα

Mobility pass μια υπηρεσία για την προσέλκυση τουριστών στην Αθήνα

Προσπάθειες του ACB για την προσέλκυση περισσότερων συνεδρίων στην ΑθήναΕνίσχυση της προσπάθειας του ACB για την προσέλκυση περισσότερων συνεδρίων στην Αθήνα μέσω της παροχής κινήτρων σε Έλληνες και ξένους διοργανωτές, όπως η διάθεση εισιτηρίων Μέσων Μεταφοράς με μεγάλη έκπτωση, ζητά με επιστολή του ο Δήμος Αθηναίων από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

O Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης στην επιστολή του μεταξύ άλλων τονίζει πως:

Ο Δήμος Αθηναίων και εγώ προσωπικά, προσδίδουμε μεγάλη βαρύτητα στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, συστήσαμε μέσω της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων, το Γραφείο Συνεδρίων Αθηνών (Athens Convention Bureau), με στόχο, να εδραιώσουμε την Αθήνα μεταξύ των δημοφιλέστερων συνεδριακών προορισμών στο κόσμο.
Για τον λόγο αυτό ζητάμε την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και προτείνουμε ο ΟΑΣΑ να γίνει Θεσμικός Χορηγός για τη χρονική περίοδο 2010-2011, προσφέροντας έκπτωση 50% στην παροχή εβδομαδιαίων εισιτηρίων μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τους συμμετέχοντες διεθνών συνεδρίων που υποστηρίζει ή διεκδικεί το Γραφείο Συνεδρίων Αθηνών.”

και σε άλλο σημείο της επιστολής του επισημαίνει πως
“Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει ο τόπος μας, η Αθήνα πρέπει και οφείλει να είναι σε ανταγωνιστική θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Με τη δική σας συμβολή και με τις προσπάθειες όλων μας θα καταστήσουμε την Αθήνα ακόμα πιο ανταγωνιστική στη διεθνή συνεδριακή αγορά.”

Πληροφορίες για το mobilityticket στην ΒασιλείαΗ Travelling News επισημαίνει πως είναι “μια υπηρεσία που άλλες πόλεις, όπως π.χ. η Βασιλεία στην Ελβετία, (Mobility Pass) παρέχουν σε όλους τους επισκέπτες τους, δωρεάν όλο τον χρόνο, με την κράτηση δωματίου, σε ένα από τα ξενοδοχεία της πόλης, με στόχο την αύξηση των τουριστών.”

Μια υπηρεσία που η Βασιλεία (Basel) διαφημίζει στο site της ως εξής:

Mobility Pass: All hotels in Basel, including the youth hostel, offer each registered guest a free “Mobility Pass” upon check in. This gives free unlimited travel in Basel and suburbs (including to and from the airport) for the duration of their stay. This is easily worth the price of a lunch every day you stay. (If you have written confirmation of a hotel reservation you can also use this to travel from the railway station or airport to your hotel. At least one respected hotel in Basel advertises this fact on their web site.)

Ή

Mobility-Ticket
Hotelgäste, welche in Basel übernachten, können die öffentlichen Verkehrsmittel in Basel (Zone 10,11, 13 und 15) gratis nutzen.
Beim Einchecken im Hotel erhalten Sie automatisch das Mobility-Ticket ausgehändigt. Kein Anstehen und Rätseln vor dem Billettautomaten, als Hotelgast haben Sie das Mobility-Ticket.

Που σημαίνει

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου που διαμένουν στη Βασιλεία, μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας στη Βασιλεία (ζώνη 10,11, 13 και 15) δωρεάν.
Όταν κάνετε check in στο ξενοδοχείο θα λάβετε αυτόματα το εισιτήριο. Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε τι εισιτήριο πρέπει να πάρετε πάνω από μηχανήματα αυτόματης πώλησης, σαν επισκέπτης του ξενοδοχείου μπορείτε να έχετε με την κράτησή σας δωρεάν εισιτήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.