Αρχική Culture Μια μοναδική πρόταση ακρόασης, Συναυλία του ντουέτου ΣΩΜΑ, στο Αρχοντικό Αξιοθέας

Μια μοναδική πρόταση ακρόασης, Συναυλία του ντουέτου ΣΩΜΑ, στο Αρχοντικό Αξιοθέας

«Επιστροφή στις ρίζες, στον πειραματισμό και στην αθωότητα» με το ντουέτο ΣΩΜΑ, στα πλαίσια του 13ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου«Επιστροφή στις ρίζες, στον πειραματισμό και στην αθωότητα» – έτσι χαρακτηρίζουν οι κριτικοί την πρωτότυπη πειραματική μουσική του ντουέτου ΣΩΜΑ που έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για μία μοναδική συναυλία, στα πλαίσια του 13ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το ντουέτο γεννήθηκε στο Βερολίνο το 2005 μέσα από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική συμβίωση μεταξύ δύο εξαιρετικών μουσικών – του συνθέτη και πιανίστα Αντώνη Ανισέγκου και του ερευνητή διαφόρων νυκτών εγχόρδων και επίσης συνθέτη Θύμιο Ατζακά. Στην πορεία, το εύρος της μουσικής ιδιοσυγκρασίας των ΣΩΜΑ επεκτάθηκε πέρα από τους αλληλοδιαπλεκόμενους, σύντομους και πυκνούς διαλόγους των δύο μουσικών και έτσι το ντουέτο άρχισε να εμφανίζεται ως τρίο, κουαρτέτο ή και κουιντέτο, συμπράττοντας με άλλους εξαιρετικούς μουσικούς – εκπροσώπους αναγνωρίσιμων μουσικών παραδόσεων, όπως ο Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο), ο Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), η Σαβίνα Γιαννάτου (φωνή), η Μαρία Θωΐδου (φωνή), ο Ιρανός Βijan Chemirani (tombak), ο Κινέζος Wu Wei (sheng) κ.ά.

Η μουσική που γεννιέται μέσα απ’ αυτές τις συνεργασίες —μια μουσική πειραματική, ανασυνθετική, έντονα διαλογιστική, με μακρινές αναφορές στους λαϊκότροπους δρόμους— χτίζει και γκρεμίζει τις γέφυρες μεταξύ βιωμένου και ιδεατού ήχου και αξίζει να ακουστεί από κάθε μουσικόφιλο.

Τη συναυλία των ΣΩΜΑ στην Αξιοθέα θα εμπλουτίσουν η Μαρία Θωΐδου με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής της, και ο Μιχάλης Σιγανίδης με τη μακρόχρονη έρευνά του στις μουσικές δυνατότητες του κοντραμπάσου.

H ξεχωριστή αυτή συναυλία θα δοθεί τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010, στις 8:30 μ.μ., στο Αρχοντικό της Οδού Αξιοθέας.
Είσοδος € 15. Φοιτητικό € 7.
Χορηγός όλων των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Φεστιβάλ είναι η ΟΠΑΠ (Κύπρου) και ο ΚΟΤ. Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 22894531-2.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.