Αρχική Culture Θεόφιλος, μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, στο Μουσείο Μπενάκη

Θεόφιλος, μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, στο Μουσείο Μπενάκη

Στις 15 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη, ξεκινά έκθεση αφιερωμένη στον Θεόφιλο με έργα του από την συλλογή της Εμπορικής ΤράπεζαςΣτις 15 Σεπτεμβρίου, στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1  & Βασ. Σοφίας, ξεκινά έκθεση αφιερωμένη στον Θεόφιλο με έργα του από την συλλογή της Εμπορικής Τράπεζας.
Τα έργα της συλλογής περιλαμβάνουν μια επιλογή από τη συνήθη θεματογραφία του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ: ιστορικές ή μυθολογικές σκηνές, παραστάσεις παρμένες από ταχυδρομικά δελτάρια και παλιές λιθογραφίες ή φωτογραφίες, τοπία και εικόνες της καθημερινής ζωής.
Η συλλογή των είκοσι έργων του Θεόφιλου που παρουσιάζεται στην έκθεση ανήκει στην Εμπορική Τράπεζα από τη δεκαετία του 1980 και, με την εξαίρεση κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων, είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο κοινό στο σύνολό της.
Η έκθεση συνοδεύεται από την έκδοση της Εμπορικής Τράπεζας Θεόφιλος (Αθήνα 1967), σε επιμέλεια των Γιάννη Τσαρούχη και Γιώργου Μανουσάκη και κείμενα του Γιάννη Τσαρούχη, μια έκδοση που συγκεντρώνει πάνω από 300 έργα του ζωγράφου.
Επίσης, κατά τη διάρκειά της θα προβάλλεται το αφιέρωμα της εκπομπής Παρασκήνιο με τίτλο «2003 – Θεόφιλος ξανά;», σε σκηνοθεσία Λάκη Παπαστάθη.

Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.