Αρχική legacy Η αλλαγή νηογνώμονα και η έκδοση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας είναι έργο πολύπλοκο...

Η αλλαγή νηογνώμονα και η έκδοση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας είναι έργο πολύπλοκο αναφέρει σε ερώτηση προς την Κομισιόν ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος για τον Ελληνικό ΝηογνώμοναΣυγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνει “Την ανάγκη αναζήτησης τρόπων αντιμετώπισης των πιθανών αρνητικών συνεπειών στις θαλάσσιες επιβατικές μεταφορές μετά την απόφαση της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας να άρουν την αναγνώριση του Ελληνικού Νηογνώμονα.”

και συνεχίζοντας αναφέρει πως: “Η αλλαγή νηογνώμονα και η έκδοση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας είναι έργο πολύπλοκο, χρονοβόρο και δαπανηρό. Συνεπώς οι μεγάλες ανάγκες που θα προκύψουν από την άρση αναγνώρισης του Ελληνικού Νηογνώμονα  θα είναι δύσκολο να καλυφθούν  μέχρι την 28/02/2011, ακόμα και εάν αρχίσει άμεσα η ομαδική αλλαγή νηογνώμονος.  Το ενδεχόμενο αυτό ευλόγως προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό.
Κατόπιν αυτών, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν προτίθεται να προβεί σε μεταβατικές ρυθμίσεις για να καλυφθεί το κενό που ενδέχεται να προκύψει από την άρση αναγνώρισης του ΕΝ για να μην απειληθεί  η ασφάλεια και η οικονομική βιωσιμότητα του αντίστοιχου στόλου, καθώς και η δια θαλάσσης ζωτική επικοινωνία νησιών και άλλων περιοχών στην Ελλάδα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.