Αρχική Companies Γραφεία και ξενοδοχεία κόβουν τη… ΔΕΗ

Γραφεία και ξενοδοχεία κόβουν τη… ΔΕΗ

"Γραφεία και ξενοδοχεία κόβουν τη… ΔΕΗ", είναι ένα από τα θέματα που θα αναπτυχθεί στο 5ο Διεθνες Συμπόσιο RE+D, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, με κεντρικούς ομιλητές τους Luciano Capaldo και Jerry Percy.“Γραφεία και ξενοδοχεία κόβουν τη… ΔΕΗ”, είναι ένα από τα θέματα που θα αναπτυχθεί στο 5ο Διεθνες Συμπόσιο RE+D, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, με κεντρικούς ομιλητές τους Luciano Capaldo και Jerry Percy.

Τα κτήρια γραφείων πρωταγωνιστούν στην υιοθέτηση / εφαρμογή βιώσιμων λύσεων το τελευταίο τρίμηνο και ακολουθούν οι μεγάλοι ενοικιαστές, τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα βιομηχανικά κτήρια και τέλος τα εμπορικά καταστήματα. Μάλιστα ανά κατηγορία η εφαρμογή συστημάτων μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης αγγίζει αντίστοιχα σε ποσοστό το 38%, 26%, 22%, 20% και μόνο στα εμπορικά κέντρα υποχωρεί κάτω από το 20%.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του τμήματος sustainability του RICS, η οποία παρακολουθεί και καταγράφει τις μεταβολές στην αγορά της Ευρώπης, της Ασίας και των ΗΠΑ τόσο σε επίπεδο χρήσεων όσο και σε επίπεδο χρηστών. Εκεί η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής: εταιρείες παροχής υπηρεσιών 40%, κυβερνητικοί φορείς και media 37%, κατασκευαστικοί όμιλοι 28%, τράπεζες – ασφαλιστικοί οργανισμοί 20%, πετρελαϊκές εταιρείες 18% και εταιρείες μεταποίησης 16%.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού τμήματος του RICS Dr Ing. Luciano Capaldo, που θα είναι κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο του περιοδικού RED, που πραγματοποιείται στις 4 και 5 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, τα 160 εκατομμύρια κτήρια στην ΕΕ καταναλώνουν το 50% της συνολικής παραγόμενης ενέργειας και εκπέμπουν το 44% του CO2, ενώ σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις ο κατασκευαστικός τομέας σε παγκόσμια κλίμακα μπορεί να μειώσει, κάνοντας χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών τις εκπομπές καυσαερίων κατά 1,8 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα.
Στις κατασκευές και τις κατεδαφίσεις οφείλονται το 25% των στερεών αποβλήτων που παράγει η ΕΕ σύμφωνα με τα στοιχεία του gLeeds, ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς πιστοποίησης στην Ευρώπη για βιώσιμες αναπτύξεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό προκύπτει, σύμφωνα με τον επικεφαλής για θέματα sustainability Jerry Percy από την αποκατάσταση παλαιών κτηρίων.
Σε ότι αφορά την επέκταση του αστικού ιστού η ενεργειακή επιβάρυνση αυξάνεται διαρκώς καθώς, όπως προκύπτει από έρευνα του gLeeds για λογαριασμό του RICS μόνο τη δεκαετία 1990 – 2000 αστικές περιοχές στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όση δηλαδή η επιφάνεια του Λουξεμβούργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.