Αρχική legacy Αύξηση του ρυθμού απασχόλησης ζητούν οι ευρωβουλευτές

Αύξηση του ρυθμού απασχόλησης ζητούν οι ευρωβουλευτές

Αύξηση του ρυθμού απασχόλησης ζητούν οι ευρωβουλευτές Τα κράτη μέλη πρέπει να δημιουργήσουν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, και να αυξήσουν το ποσοστό απασχόλησης στο 75% του ενεργού πληθυσμού έως το 2020. Αυτό υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές σε ψήφισμά τους για τις κατευθυντήριες γραμμές για τις πολιτικές απασχόλησης, και υιοθετήθηκε την Τετάρτη με 566 ψήφους υπέρ, 99 κατά και 66 αποχές.
Το ποσοστό απασχόλησης των ευάλωτων ομάδων: νέοι ηλικίας 15-25 ετών, εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας 50-64 ετών, ανειδίκευτες εργαζόμενες γυναίκες, άτομα με αναπηρίες και άτομα με ιστορικό μετανάστευσης, πρέπει να αυξηθεί κατά 10% έως το 2014.

Ανεργία των νέων
Οι ευρωβουλευτές πιστεύουν ότι το 90% των ατόμων ηλικίας 15-24 ετών πρέπει να βρίσκεται σε στάδιο εκπαίδευσης, κατάρτισης ή απασχόλησης.
Επιπλέον, τα κράτη μέλη πρέπει να καθορίσουν τους εθνικούς τους στόχους έτσι ώστε, μέχρι το 2020, να μειωθεί σε κάτω από 10% το ποσοστό εγκατάλειψης του σχολείου.

Φτώχεια
Oι ευρωβουλευτές προτείνουν οι κυβερνήσεις να θέσουν εθνικούς στόχους μείωσης κατά 25% των ανθρώπων που ζουν κάτω από τα εθνικά όρια της φτώχειας, βγάζοντας έτσι 20 εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν και στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των εργαζομένων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, καθώς και στην παιδική φτώχεια.
Τέλος, για να ενισχυθεί η εισοδηματική ασφάλεια στα διάφορα στάδια της ζωής, τα κράτη μέλη πρέπει επίσης να εξασφαλίσουν την ύπαρξη επαρκών ελάχιστων εισοδημάτων, το επίπεδο των οποίων θα είναι τουλάχιστον ανώτερο του ορίου της φτώχειας.
Οι κατευθυντήριες γραμμές για τις πολιτικές απασχόλησης αποτελούν εργαλείο της στρατηγικής για την Ευρώπη 2020 για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, το οποίο θέτει στα κράτη μέλη στόχους προς επίτευξη στον τομέα της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης.

Πηγή ΑΝΑ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.