Αρχική legacy Αρχίζουν το Σάββατο οι Ευρωπαϊκοί αγώνες Special Olympics στη Βαρσοβία

Αρχίζουν το Σάββατο οι Ευρωπαϊκοί αγώνες Special Olympics στη Βαρσοβία

Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Special Olympics αποτελούν για την Πολωνία το μεγαλύτερο αθλητικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό γεγονός του 2010, το οποίο θα καλύψουν πέρα από την Κρατική Τηλεόραση, τα Ευρωπαϊκά κυρίως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ θα το παρακολουθήσουν προσωπικότητες, από τον κόσμο του πολιτικού, αθλητικού και καλλιτεχνικού χώρου.Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Special Olympics αποτελούν για την Πολωνία το μεγαλύτερο αθλητικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό γεγονός του 2010, το οποίο θα καλύψουν πέρα από την Κρατική Τηλεόραση, τα Ευρωπαϊκά κυρίως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ θα το παρακολουθήσουν προσωπικότητες, από τον κόσμο του πολιτικού, αθλητικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Με 90 αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχει η Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics της Βαρσοβίας, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε 8 αθλήματα και συγκεκριμένα: Στίβο, Αντιπτέριση (Badminton), Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Table Tennis), Aντισφαίριση (Tennis), Μπόουλινγκ (Bowling), Δυναμική Άρση Βαρών (Powerlifting), Ποδόσφαιρο 7Χ7 Γυναικών και Καλαθοσφαίριση Ένταξης Γυναικών (Unified Basket). Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και το άθλημα του Roller Skating, χωρίς ελληνική εκπροσώπηση.
Η Τελετή Έναρξης των Αγώνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στο Στάδιο Legia της Βαρσοβίας, και ώρα 20.00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι 58 εθνικές αποστολές θα υποδεχθούν μαζί με τους θεατές, τη Φλόγα της Ελπίδας, που θα φτάσει στο Στάδιο Legia, κατά το πέρας του ευρωπαϊκού ταξιδιού της, που ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη. Ο Έλληνας σκηνοθέτης της Τελετής Γιώργος Στυλιανού και πολλές διασημότητες της Πολωνίας υπόσχονται ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Η Τελετή Λήξης των Αγώνων θα γίνει μετά το πέρας και των τελευταίων αγωνισμάτων, στις 23 Σεπτεμβρίου, στο Torwar Hall της Βαρσοβίας.
Στη Βαρσοβία θα ταξιδεύσουν επίσης η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς και Πρόεδρος της Ο.Ε. των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics – Αθήνα 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου και η Διευθύντρια των Special Olympics Ελλάς, Αρτεμις Βασιλικοπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.