Αρχική legacy Αρμάτα 2010: Ξεκινά την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου

Αρμάτα 2010: Ξεκινά την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου

Φεστιβάλ Αρμάτα, Σπέτσες: Αναπαράσταση της πυρπόλησης της τούρκικης ναυαρχίδαςΣτις Σπέτσες και συγκεκριμένα στο λιμάνι του νησιού, κάθε χρόνο διαδραματίζεται η αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος της τούρκικης ναυαρχίδας, που οργανώνεται στη μνήμη της ναυμαχίας των Σπετσών (8 Σεπτεμβρίου 1822).
Την ίδια μέρα γιορτάζει η Παναγία η Αρμάτα και οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις έχουν το ίδιο όνομα (Αρμάτα). Η επέτειος γιορτάζεται με εβδομάδα πλούσιων πολιτιστικών, κυρίως, εκδηλώσεων με πολύ γνωστούς και αξιόλογους καλλιτέχνες από όλους τους χώρους.
Το φετεινό πρόγραμμα του εορτασμού ξεκινά από τη Δευτέρα, 6 του μήνα, και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 12, και περιλαμβάνει: έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Σιτάρι…μέσο επιβίωσης και σύμβολο ζωής», μουσική εκδήλωση με την ορχήστρα «Sinfonietta» Αθηνών, αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, παραδοσιακούς χορούς, συναυλία με τους Ν. Πορτοκάλογλου, Μ. Φάμελο και Ν. Ζιώγαλα.
Για το Σάββατο, 11 του μήνα, έχει προγραμματιστεί συναυλία των Χ. Αλεξίου και Μ. Φριντζήλα, τον χαιρετισμό του δημάρχου Σπετσών και την αναπαράσταση της ναυμαχίας παρουσία επισήμων.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 12, με κανονιοβολισμούς, δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Νικολάου, κατάθεση και ρίψη στεφάνων στη θάλασσα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.