Αρχική legacy Έντονο και συνεχώς αυξανόμενο το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για την Ελλάδα ως...

Έντονο και συνεχώς αυξανόμενο το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για την Ελλάδα ως προορισμό

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ τη Δευτέρα 6 ΣεπτεμβρίουΤο έντονο και συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ισραηλινών για την Ελλάδα ως προορισμό επιβεβαιώθηκε στις συναντήσεις που είχε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.
Στις επαφές του με τον Υπουργό Τουρισμού Στας Μισέζνικοβ, την Υπουργό Πολιτισμού, Επιστημών και Αθλητισμού και τους σημαντικότερους tour operators του Ισραήλ, επιβεβαιώθηκε ότι η σημαντική αύξηση στην προσέλευση Ισραηλινών επισκεπτών στην Ελλάδα (45% αύξηση σε σχέση με πέρυσι) δεν θα συνεχιστεί απλά, αλλά και θα ενισχυθεί περαιτέρω. Αντίστοιχα αυξημένη είναι η προσέλευση των Ελλήνων επισκεπτών στο Ισραήλ και ιδιαίτερα στα Ιεροσόλυμα στο πλαίσιο του προσκυνηματικού τουρισμού.

Κατά τη συνάντηση του κ. Γερουλάνου με τον κ. Μισέζνικοβ, εκφράστηκε και από τις δυο πλευρές ικανοποίηση για την έναρξη των απευθείας συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε αμοιβαία ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης μεταξύ Ελλάδας Ισραήλ και οι οποίες πραγματοποιούνται ως συνέχεια του κύκλου συνεργασιών που ανακοίνωσαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Μπένζαμιν Νετανιάχου κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη ώστε οι τουριστικές σχέσεις των δυο χωρών να μην έχουν περιστασιακό, αλλά διαχρονικό χαρακτήρα. Για την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η προσέλευση Ισραηλινών επισκεπτών διευρύνει την τουριστική περίοδο για την Ελληνική αγορά.

Κατά τις συναντήσεις του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με τους τουριστικούς παράγοντες επισημάνθηκε η ανάγκη να επεκταθούν οι απευθείας πτήσεις Ελλάδας Ισραήλ, να διοργανωθούν ταξίδια tour operators και δημοσιογράφων στην Ελλάδα (fam trips) αλλά και να αναδειχθούν προορισμοί στην ενδοχώρα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους Ισραηλινούς. Τόσο ο Υπουργός Τουρισμού Τας Μιζέζνικοβ όσο και οι tour operators αναφέρθηκαν επίσης στην αγάπη των Ισραηλινών για την ελληνική μουσική και γαστρονομία που αποτελούν σημεία αναφοράς για τους επισκέπτες από το Ισραήλ.

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε στους συνομιλητές του το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών», που στόχο έχει να φιλοξενείται ένας πολιτισμός κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, αρχής γενομένης από τη Μέση Ανατολή το 2011. Η Υπουργός Πολιτισμού, Επιστημών και Αθλητισμού  Λιμόρ Λιβνάτ δήλωσε ενθουσιασμένη για το πρόγραμμα και με την συμμετοχή του Ισραήλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χορός και οι λογοτεχνία λειτουργούν ήδη ως γέφυρες μεταξύ των ελληνικού και του ισραηλινού πολιτισμού.
Νωρίτερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επισκέφθηκε το Μουσείο Υad Yashem όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, ο οποίος χαιρέτησε τις κινήσεις που γίνονται για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση προσέλευσης ελλήνων επισκεπτών στα Ιεροσόλυμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.